Au exprimat neîncredere Inspecţiei Financiare

Imagine simbol: medierenet.ro

Imagine simbol: medierenet.ro
Imagine simbol: medierenet.ro

Majoritatea consilierilor comunali din Răciula au refuzat în şedinţa din 28  iunie să aprobe un  proiect de decizie. Potrivit documentului în cauză, urma să se dea curs unor prescripţii ale Inspecţiei Finaciare, emise în rezultatul unui  control  al activităţilor financiare şi economice a primăriei.
Conform rezultatelor controlului, au fost  descoperite mai multe încălcări ale actelor normative în vigoare, dar și abateri de ordin financiar din partea unor agenţi economici din teritoriu. Prin urmare persoanele respective, conform prescripţiilor Inspecţiei Financiare urmează să returneze către bugetul primăriei anumite sume de bani incasate  anterior neregulamentar.
Înzadar a încercat primarul comunei, Ştefan Temţuinic  să convingă  o parte din consilieri  că  prescripţiile sînt obligatorii pentru el.  Dînsul a ținut să le explice că în cazul în care nu se va conforma prevederilor Inspecției financiare va fi sancţionat, amintind totodată că deja a achitat o amendă  pentru nerespectarea termenilor stabiliţi de prescripţii.
Mai mult ca atît, primarul, a precizat că din peste zece persoane nominalizate în prescripţii pentru a returna  anumite restanțe la plata arendei, sau altor plăţi obligatorii, doar doi s-au conformat  scrisorilor oficiale.
Cei mai zeloşi în cadrul discuţiilor s-au dovedit a fi consilierii comunişti, secondaţi de cei socialişti, care în nenumărate rînduri au exprimat neîncredere Inspecţiei Financiare de Stat. Prin urmare aleșii comunei au pus la îndoială  actul controlului şi prescripţiile pe margineea lui.  La rîndul său, secretarul Consiliului local al primăriei Răciula, Valeriu Parfeniuc în această situaţie s-a văzut nevoit să  anunţe că  „ chestiunea dată în corespundere cu prevederile legale în vigoare este transferată pentru o şedinţă  următoare a consiliului”.
„Oricare va fi următaorea decizie a consilierilor voi fi nevoit să înaintez cereri corespunzătoare în instanţă pe numele celor care nu s-au conformat prescripţiilor Inspecţiei  Financiare, pentru a recupera sumele de bani indicate”, a încheiat ferm primarul, Ștefan Temțuinic.
CĂLĂRAȘI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *