În poșeta femeii | Ce spune profilul online despre personalitatea ei

În fotografie: Iulia Pancu scoate la vedere conținutul poșetei

 În fotografie: Iulia Pancu scoate la vedere conținutul poșetei
În fotografie: Iulia Pancu scoate la vedere conținutul poșetei

Trăim timpuri cînd lumea virtuală se mișcă mai repede decît cea reală. Cu un singur clik poţi afla  aproape totul despre o persoană, ce-i place, cu ce se ocupă dar și care-i este starea de spirit la acel moment. Interesant, nu?
Oare ce are a ne spune profilul online despre personalitatea unei femei?  Am aflat acest lucru, urmărind profilul vicepreședintei raionului Ungheni, Iulia Pancu, unica femeie din conducerea actuală a raioanelor Ungheni, Nisporeni și Călărași.
Așadar, cu ușurință și foarte rapid, ușile casei virtuale ale Iuliei Pancu s-au deschis, fără nici o ezitare. Din ”pragul” profilului on line mă întîmpină doamna vicepreședintă pe o poză, în care este așezată la masă într-un birou, îmbrăcată la patru ace, așa precum o cunosc și în viața reală de altfel. Are un zîmbet, care nu spune multe, ci doar întîmpină oficial pe cei 129 prieteni virtuali, şi restul oaspeților.
Uitîndu-mă cu atenţie la profilul vicepreședintei raionului Ungheni, am sesizat că este o persoană activă, participă la evenimentele culturale ale orașului și raionului, face parte din cîteva grupuri tematice și dă ”like-uri” mai multor poze haioase cu diferite animăluțe, copilași drăgălași și profilurilor online ale unor surse mass-media din țară.
Pînă aici totul este clar. Însă postările Iuliei Pancu, încep să contureze o stare de spirit parcă frămîntată de ceva. ”Mulți oameni ca și cifrele capătă valoare numai prin poziția lor” (Napoleon Bonaparte) sau ”Cu ce monedă plătești cu aceeași vei fi răsplătit. Viața nu iartă nimic, este doar chestiune de timp”, sau ”Sînt două lucuri care te vor face mai înțelept: cărțile pe care le-ai citit și oamenii pe care i-ai întîlnit în viața ta” sînt doar cîteva dintre postări. ”Postez aceste fraze sau aforisme instantaneu, așa cum le simt la moment și le percep”, vine cu explicația posesoarea profilului, recunoscînd că am luat-o prin surprindere cu întrebarea. ”Eu mă strădui să spun puține lucruri despre mine, dar totodată mă regăsesc de multe ori pe aceeași undă cu alții, prin intermediul acestor fraze, ce ascund în sine un sens profund”, mărturisește Iulia Pancu.
O întreb, care-i este totuși starea de spirit actuală, reieșind din mesajele postate? ”Nu aș spune că este o dezamăgire, căci mie personal nu am ce-mi reproșa, dar mă descurajează situația incertă din țară la momentul actual” spune Iulia Pancu. „În plus, la noi în societate se întîlnește foarte mult fals. Eu încă aștept timpuri mai bune”, încheie dînsa.
Și dacă să revenim la viața virtuală, acolo spune dînsa că găsește timp doar pentru a se delecta, în puținele clipe de odihnă pe care le mai ”fură” uneori din orarul încărcat de lucru. Pe de altă parte, recunoaște că de cînd internetul și-a făcut loc în viața reală, nu mai pune mîna pe-o carte pentru lectură, și asta o întristează. În cele din urmă, Iulia Pancu susține că dacă mîine ar fi să dispară profilul său online cu tot cu internet și calculator nu ar fi mare tragedie, fiindcă nu este dependentă de el. Mai ales că acolo, prietenii parcă nu-s prieteni, pe unii nici măcar nu-i cunoaște, iar comunicarea nu-i dă nici un rezultat, cum spune dînsa ”palpabil”.
Apropo
Am avut ocazia să trag cu ochiul şi în gentuța Iuliei Pancu, la isistenţa dînsei. Am găsit în ea …ordinea. Totul era aranjat ca pe policioare: două agende, cheile, portmoneul și, desigur, produsele cosmetice. Stăpîna a recunoscut că nu și-a pregătit special poșeta pentru așa ceva. În schimb are grijă să o asorteze de fiecare dată cu culoarea pantofilor.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *