În poşeta femeii | Despre mărimea XXL și secretele frumuseții femeilor plinuțe

În fotografie: Rodica Guţu

În fotografie: Rodica Guţu
În fotografie: Rodica Guţu

A învăţat să accepte realitatea și să se împace cu sine însăși. Natura i-a dăruit forme destul de generoase. O altă femeie, din cauza kilogramelor în plus, s-ar fi lăsat pradă monotoniei, poate chiar depresiei. Nu însă şi Rodica Guțu din Ungheni.
Deşi are o siluetă departe de cea ideală, dînsa știe a impresiona prin ţinutele sale vestimentare, care o fac remarcată imediat în mulțime.
În plus, este o persoană optimistă, activă, mereu în mişcare. Mai mult decît atît, ea a fost una dintre primele femei din regiunea Ungheni-Nisporeni-Călărași, care a avut curajul să demonstreze, acum zece ani, că ”și femeile plinuțe pot fi senzuale și frumoase”.
Anume ei i-a aparținut ideea organizării atunci a unui concurs regional ”Miss XXL” care, de altfel, s-a bucurat de mult succes.
Cel mai greu i-a fost să-şi convingă „suratele” să participe la acel concurs. Or, problema cea mai mare, după ea, se ascunde în subconștientul femeilor. Anume din această cauză multe dintre ele devin  neîncrezătoare şi se ruşinează de ceea ce sînt și de felul cum arată.
Pentru ea cîntarul nu mai este de mult dușman de moarte, deși nu-i place să vorbească deschis despre masa ei corporală şi mărimile sale bust-talie-șolduri. Recunoaște, totuşi, că are mai multe kilograme în plus la moment, iar menținerea controlului asupra greutății o costă eforturi mari: sport, alimentație corectă. ”M-am împăcat cu mine însămi. Am înţeles că nu poți merge împotriva naturii, nu poţi face nimic cu genele care ţi-au fost transmise de la părinţi şi bunici”, spune Rodica Guțu, după care subliniază: ”Îi mulțumesc celui de Sus că mi-a dat o familie care mă iubește și mă acceptă așa cum sînt”.
Nu mai crede în diete miraculoase. E suficient să ai un mod de viaţă sănătos. Dar e mai greu în condiţiile noastre, unde legea găzduirii e la ea acasă. ”Ușile casei mele sînt mereu deschise pentru oaspeți, iar pe masă veţi găsi toate bunătățile”, explică. S-a împăcat deja cu ideea că nu va atinge niciodată indicii corporali ideali. De cînd se ţine minte, a fost plinuță. ”Cînd m-am căsătorit, cu 21 de ani în urmă, aveam 82 de kilograme”, își amintește.
Referindu-se la gustul rafinat în alegerea vestimentației, Rodica Guţu spune că și l-a educat singură, citind cărți și studiind cum se îmbracă lumea la oraş. Lecții în modeling a luat şi de la mama sa, fostă profesoară la școala din Costuleni, Ungheni. Tot de la ea Rodica Guțu a prins gustul de a-și coase haine la comandă. Astăzi, cea mai mare parte a garderobei sale este alcătuită din haine confecționate de croitori iscusiți. Asemenea modele nu mai găsești nicăieri, şi nu doar din cauza mărimii lor, ci, mai ales, pentri originalitatea lor.
O ținută impecabilă pentru o doamnă cu mărimi XXL poate fi obţinută, potrivit Rodicăi Guțu, dacă sînt utilizate eficient şi reuşit accesoriile. ”Nu aș purta pentru nimic în lume mult aur pe mine, deși buzunarul mi-ar permite să fac acest lucru. Prefer lucruri mult mai simple. De exemplu, ceva din argint, cu o piatră naturală”, îşi împărtășește ea din secretele sale.
Încearcă să respecte şi tendințele cromatice ale modei. În vara aceasta, a optat pentru oranj și violet, culori ce denotă o fire deschisă şi puternică.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *