Dizolvarea Consiliului orășenesc Nisporeni a intrat în faza a doua

Consiliul orasului Nisporeni

Consiliul orasului NisporeniChiar dacă, pe pagina web a primăriei Nisporeni se anunță victorios că Judecătoria Nisporeni a respins ca nefondată cererea de chemare în judecată, înaintată de Oficiul Teritorial (OT) Ungheni al Cancelariei de Stat împotriva Consiliului orăşenesc Nisporeni cu privire la pronunţarea unei hotărîri, prin care să fie stabilite circumstanţele care justifică dizolvarea acestuia, deocamdată nimic nu e decis pînă la capăt.
Hotărîrea instanței nisporenene din 7 iunie curent a fost deja contestată de către reprezentanții OT Ungheni al Cancelariei de Stat la Curtea de Apel Chișinău. O declarație în acest sens a făcut pentru ”Expresul” Natalia Rotaru, șefa oficiului respectiv.
„Dosarul cu referire la dizolvarea Consiliului orășenesc Nisporeni a intrat în faza a doua”, a spus dînsa, după care a subliniat: ”Nu putem și nici nu avem dreptul să acceptăm fărădelegile comise de acest consiliu. De aceea sîntem dispuși să mergem pînă la capăt”. Potrivit oficialului, Consiliul orăşensc Nisporeni a adoptat, în repetate rînduri, acte ilegale. De fiecare dată, atît majoritatea din consiliul respectiv, cît şi primarul Ion Gangan, au respins vehement acuzaţiile.
Deși intuiește că așa-zisul ”capăt” are șanse să fie atins odată cu expirarea termenului mandatului actualului consiliu, Natalia Rotaru susţine că reprezentanții Guvernului în teritoriu nici nu vor să audă despre o eventuală renunțare la cele inițiate. ”Dacă dosarul va fi tergiversat și în continuare, așa cum s-a făcut la Judecătoria Nisporeni, riscăm să rămînem numai cu munca”, a menționat dînsa.
Pe de altă parte, chiar și în cazul în care instanţa va stabili circumstanţele care justifică dizolvarea Consiliului orăşenesc Nisporeni, de la zis pînă la făcut va fi o cale destul de lungă. Va mai trebui să treacă ceva timp, căci decizia finală de dizolvare îi aparține, conform legislaţiei, doar Parlamentului.
Reamintim că OT Ungheni al Cancelariei de Stat a înaintat cererea cu pricina la Judecătoria Nisporeni pe 28 februarie curent. A trebuit să treacă mai bine de trei luni pentru ca instanţa să ia, în acest caz, o decizie.
Pînă la finele mandatului actualului Consiliu orășenesc Nisporeni au mai rămas doi ani. De menționat că acesta este constituit din 23 de consilieri, dintre care 12 din partea PDM, cinci liberali, patru liberal-democrați și doi comuniști.
NISPORENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *