În poşeta femeii | Povestea poșetei de damă sau un exercițiu ”deochiat” de a o aduce în ordine

posetaSe zice că în poșeta unei femei poți găsi orice, în afară de… ordine. În timp ce unii compară acest accesoriu al femeii cu un adevărat labirint, în care totul se pierde, pe alții îi mistuie o altă întrebare: de ce majoritatea femeilor, oriunde s-ar afla, își țin poșeta lipită de ele, pe brațe?
Ei bine, aceste întrebări mi le-am pus și eu, iar gîndul m-a dus la poșeta mea care, trebuie să recunosc, mă însoțește mereu și pretutindeni. Nu-mi imaginez să pot ieși din casă fără ea. Trebuie să mai recunosc că şi eu, la fel ca alte doamne, țin aproape de corp gentuța mea, de parcă mi-ar fi teamă să nu rămîn fără ea.
Am fost curioasă să trag cu ochiul şi în poșetele colegelor mele de redacție. Le-am rugat, în una din zilele săptămînii trecute, pe neprins de veste, să și le golească, iar toate obiectele din ele să le pună pe masă. Cu priviri nedumerite, mi-au dat ascultare. În cîteva clipe, masa s-a transformat într-o adevărată tarabă cu ”o mie de mărunțișuri”. Exercițiul ”deochiat” le-a impresionat. ”Cîte lucruri poate duce după sine, zilnic, o femeie! Nu vreau să-mi imaginez cum mi-ar sta, dacă aș mai „tîrîi” ca supliment şi o geantă plină cu pîine, cartofi, ceapă…”, a exclamat imediat Lucia Bacalu.
Totuşi, anume în poşeta ei am descoperit… Ce credeţi? O pungă pentru produse alimentare. „Pentru orice eventualitate”, a explicat dînsa. Vreţi să ştiţi tot conţinutul poşetei directoarei ”Expresului” la ziua de 20 iunie? Păi iată: un reportofon, două telefoane mobile, un set de chei, o agendă de telefoane, ochelari de soare, cosmetice, bomboane mentolate, trei sticuri, trei pixuri –  ”să fie”,  certificatul de înmatriculare a automobilului de serviciu al ”Expresului”, despre existența căruia în gentuța sa, Lucia Bacalu nici nu bănuia. Sigur, era şi… portmoneul, cu tot felul de legitimaţii, carduri, o cartelă de reîncărcare pentru telefon, polița de asigurare medicală,  permisul de conducere şi ceva  bani.
Redactorul Natalia Junghietu îşi încărcase în acea zi poşeta cu: două reportofoane, trei pixuri, un  telefon mobil, cinci rujuri, pe care, de altfel, le folosește foarte rar. Tot în poşeta ei se regăsea o pilă de unghii pe care, potrivit Nataliei, ea o poartă încă din anul I de facultate (cam de vreo 11 ani!). Nu lipseau nici cosmeticele – cum altfel? Mai avea şi… un super-clei. ”Papucul fiicei s-a descleiat și am luat cleiul pentru a-l repara”, ne-a explicat. Nu putea lipsi nici portmoneul cu tot felul de acte şi bani.
Cea mai organizată a fost, aşa cum şi era de aşteptat, poșeta Angelei Covaliov. Nu întîmplător este contabilă-șef.  Un set de chei, două rujuri, două creioane, actele de identitate, ochelarii, telefonul mobil și ceva pastile – iată tot ce conţinea. Angela însă s-a grăbit să ne liniştească:  ”Chiar azi mi-am schimbat gentuța. Peste cîteva zile, vă asigur, va fi la fel ca la voi”. De obicei, ea poartă cu sine vreo 20 de pixuri şi o sumedenie de facturi.
Vine rîndul și poșetei mele. Am descoperit cu mirare că am numai un ruj. Colegele mele aveau mult mai multe. În plus, în poșeta mea am găsit hîrtii mototolite – cred că nu am avut unde să le arunc, îmi explic. Aveam şi eu un reportofon, trei pixuri, pe care nu le găsesc atunci cînd am nevoie urgentă de ele, o mulţime de cărți de vizită, gume de mestecat, chei, două sticuri, un portmoneu, și el burdușit cu de toate. Mai rămăseseră în poşeta mea şi vreo două ecusoane de pe la ultimele seminare sau traininguri…
În loc de concluzie
Să vorbească oare poşeta despre personalitatea celei care o poartă? E posibil. Ceea ce am ajuns să cred însă cu tărie după acest experiment este că singurul lucru care lipsește în geanta unei femei este, totuși, ordinea.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *