A scăpat ca prin minune după o explozie la aragaz

Imagine simbol: antena3.ro

Imagine simbol: antena3.ro
Imagine simbol: antena3.ro

În casa de locuit a lui Valeriu Ghileţchi din Bălăneşti, Nisporeni, în seara zilei de 4 iulie s-a produs o explozie. Potrivit lui Grigore Rîlea, şeful Serviciului apărare împotriva incendiilor al Secţiei Situaţii Excepţionale Nisporeni, cauza producerii exploziei a fost nerespectarea regulilor de utilizare a aragazului. „Proprietarul casei a pus la aragaz cratiţa cu mîncare, după care a ieşit cu alte treburi” povesteşte Grigore Rîlea. Reîntors după ceva timp, stăpînul a văzut aragazul stins. Nesimţind mirosul de gaz din încăpere, a aprins un chibrit cu scopul de a reaprinde aragazul. În acel moment s-a produs explozia, bărbatul fiind aruncat cu putere în exteriorul casei. Valeriu Ghileţchi s-a ales cu arsuri de gradul II şi III la mîini şi picioare, și a fost transportat de urgenţă la spitalul raional Nisporeni.
Un caz similar s-a produs cu trei ani în urmă la Vărzăreşti. Atunci însă, finalul a fost tragic. Pătimitul s-a ales cu arsuri de gradul III şi IV pe 80% din suprafaţa corpului, iar la cîteva zile de la explozie, a decedat de pe urma arsurilor provocate.
Specialiştii de la secţia Situaţii Excepţionale Nisporeni avertizează populaţia să respecte unele reguli de utilizare a gazului în gospodăria proprie. Este necesar de a nu depozita butelii de gaz în subsoluri, să se verifice periodic robinetele(vintelurile) buteliilor şi să se amenajeze căi de ventilare în încăperile cu aragaz.
Nisporeni | Natalia Junghietu 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *