Pentru cei interesaţi să dezvolte turismul rural, cultural şi ecologic

Imagine simbol: stiriturism.eu

Imagine simbol: stiriturism.eu
Imagine simbol: stiriturism.eu

„Turismul rural, cultural şi ecologic în raionul Călăraşi: modalităţi şi perspective”, cu acest generic Direcţia raională Cultură  în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare a Turismului în Molodva (ADTM) au desfăşurat recent un seminar cu participarea unor primari, șefi ai unor pensiuni turistice, dar şi persoane simple din satele raionului, interesate întru iniţierea unei afaceri în domeniul turismului.
Aurica Amariei, specialist în problemele turismului din cadrul Direcției Cultură a  făcut o prezentare  a potenţialului turistic  al raionului  Călăraşi,   descriind succint rutele turistice  ce străbat raionul, dar şi locurile ce prezintă interes pentru eventualii turişti. Printre ele au fost menţionate „Drumul Vinului”, cele patru complexe monastice din Răciula, Frumoasa, Hîrbovăţ şi Hîrjauca, pensiunea „Casa Mierii” din Răciula”  şi muzeul „Casa Părintească”  din Palanca.  A fost făcută şi o ananliză a unor chestionare  completate de primarii din raion prin care şi-au exprimat preferinţele  privitor la dezvoltarea turismului în comunităţile pe care le reprezintă.
În continuare Viorel Miron, preşedintele ADTM,  prezent şi el la seminar, a iniţiat  discuţii referitor la potenţialele proiecte de turism  care pot fi aplicate şi în această zonă a republicii. Totodată  dînsul a adus argumente convingătaore  pentru a-i determina  pe cei prezenţi să se alăture pe viitor la implementarea  în raion a unui  proiect comun, intitulat „Dezvoltarea  turismului în Călăraşi”.
CĂLĂRAȘI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *