Ţigări de contrabandă reţinute la punctele de trecere Ungheni si Sculeni

Imagine: border.gov.md

Imagine: border.gov.md
Imagine: border.gov.md

În seara de 12 iunie, angajaţii Poliţiei de Frontieră în colaborare cu inspectorii vamali au contracarat două tentative de contrabandă cu ţigări.
Primul caz a fost înregistrat în Punctul de trecere Ungheni, în trenul Nr. 105, ruta Chişinău-Bucureşti, în care acum o săptămână a fost înregistrată o descoperire similară. În urma verificărilor compartimentelor, echipa mixtă de control a depistat ascunse în pereţii laterali ai unei cuşete 640 pachete de ţigări marca Hilton. Stăpânul lotului de ţigări s-a dovedit a fi însoţitorul de vagon, un unghenean de 41 ani. Cantitatea produselor de tutungerie a fost estimată la aproximativ 4760 lei.
Cu câteva ore mai târziu, în Punctul de trecere Sculeni s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un cetăţean român, la volanul unui Renault Kangoo. În timpul verificărilor de rigoare al autoturismului înmatriculat în România, poliţiştii de frontieră şi vameşii aflaţi în tura de serviciu au descoperit în regiunea motorului 378 pachete de ţigări de diferite mărci comerciale.
În ambele cazuri ţigările erau predestinate comercializării pe piaţa neagră a României.
În baza celor descoperite au fost întocmite procese-verbale cu privire la contravenţie conform art.287 al.10 CC al RM, vinovaţii riscând amendă de până la 1 500 lei fiecare.
Sursa: Poliția de Frontieră a MAI al RM


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *