Comisarul European pentru Energie va participa la ceremonia începerii lucrărilor gazoductului Ungheni – Iaşi

Imagine: politik.md

Imagine: politik.md
Imagine: politik.md

Comisarul European pentru Energie, Günther Oettinger, a primit invitaţia de la Premierul Iurie Leancă, aflat în vizită la Bruxelles. În cadrul discuţiilor a fost acordată o atenţie sporită construcţiei gazoductului Ungheni – Iaşi.

Prim-ministrul a subliniat importanţa strategică a proiectelor în cauză pentru asigurarea ţării noastre cu resurse energetice necesare prin oferirea accesului la surse alternative de gaze naturale. În această ordine de idei, oficialul european a acceptat să participe la ceremonia de începere a lucrărilor de construcţie a gazoductului Ungheni – Iaşi, preconizată să se desfăşoare în luna august curent.
În cadrul întrevederii, înalţii oficiali au remarcat dezvoltarea consecventă a cooperării între Republica Moldova şi Uniunea Europeană în domeniul energetic. Una din ultimele evoluţii în acest sens fiind înfiinţarea unui grup comun de experţi, care şi-a început activitatea în luna martie 2013.
De asemenea, Prim-ministrul a mulţumit UE pentru susţinerea oferită în sporirea eficienţei energetice în Republica Moldova şi a comunicat intenţia ţării noastre de a adera la Parteneriatul pentru eficienţa energetică şi mediu în Europa de Est.
Sursa: politik.md

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *