Prima prezentare a noilor măşti

Imagine simbol: moisilsm.scoli.edu.ro

Imagine simbol: moisilsm.scoli.edu.ro
Imagine simbol: moisilsm.scoli.edu.ro

Micii actori de la cercul dramatic, filiala Pîrliţa, din cadrul Centrului raional de creaţie a copiilor din Ungheni au dat viaţă unor noi personaje cu ajutorul costumelor achiziţionate chiar recent.
Pe 16 mai, ei au fost în vizită la Şcoala primară “Spiridon Vangheli” şi la Centrul de zi “Casa pentru Toţi” din Ungheni, unde au prezentat mini-spectacole semenilor lor. Micii spectatorii din ambele instituţii au rămas impresionaţi de ceea ce au văzut, totodată luînd şi unele învăţăminte din morala poveştilor moderne “Iedul cu trei capre” şi “Greierul şi furnica”.
“Prin spectacolele noastre încercăm să educăm copiilor valori umane, cum ar fi: bunătatea, respectul, frumuseţea”, a accentuat Angela Ciornea, preşedinta AO “Creatorii”, cea care a contribuit la achiziţionarea noilor costume pentru tinerii artişti. De altfel, spectacolele respective au fost organizate anume pentru a prezenta achiziţia. “Ne-am străduit să cumpărăm costume de persoaneje care pot fi folosite în mai multe spectacole”, a subliniat Angela Ciornea.
Micii actori vor mai avea spectacole – la gimnaziul “Ion Vatamanu” din Pîrliţa, la grădiniţa “Guguţă”, la Centrul de reabilitare şi reintegrare a bătrînilor din Ungheni. La final, b’va fi organizată şi o paradă a măştilor.
Cele şase costume au fost procurate, graţie proiectului “Magia teatrului”, implementat de AO “Creatorii” cu suportul financiar al Fundaţiei Comunitare din Ungheni. Valoarea totală a acestuia e de 15655 lei.  Preţul fiecărui costum variază între 900 şi 1600 lei.
UNGHENI | Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *