Curios. Ce boli poţi avea în funcţie de luna naşterii

Imagine simbol: danublog.com
Imagine simbol: danublog.com

Un studiu publicat în Journal of Aging Research din Statele Unite a scos la iveală faptul că luna naşterii îţi influenţează longevitatea. Studiul a fost efectuat pe 1500 de persoane. Iată şi concluzia:
Cine e născut în ianuarie: Alzheimer, Boala Crohn şi epilepsie. Explicaţia ar fi că persoanele născute în această lună s-au “bucurat” de prea puţină lumină solară în perioada intrauterină şi după naştere.
Cine e născut în februarie: tulburări de somn. Tot din cauza lipsei de lumină solară în perioada intrauterină şi după naştere. Mai mult, cei născuţi în februarie sînt mai “activi” după lăsarea întunericului.
Cine e născut în martie: astm. Cercetătorii spun că de vină ar fi lipsa vitaminei D din organismul mamelor, vitamina activată de lumina soarelui. 
Cine e născut în aprilie: autism şi depresie sezonieră. Tot lipsa vitaminei D pare a fi de vină şi în cazul acesta. Cei născuţi în aprilie pot avea, la maturitate, probleme cu alcoolul.
Cine e născut în mai: diabet şi glaucom. Cercetătorii cred că lipsa luminii solare îi afecteaza şi pe cei născuţi în luna mai. Ei mai spun că la persoanele născute în mai se înregistrează un coefficient de inteligenţă (IQ) mai mic. 
Cine e născut în iunie: probleme cu vederea. Copiii născuţi in iunie au parte de soare, atît intrauterin, cît şi după naştere. Însă, pentru că nu sînt expuşi la soare în primul trimestru de sarcină, pe parcurs pot apărea tulburări de vedere. 
(Continuare într-o săptămînă)


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *