Schimb internațional de bune practici între fundații comunitare

În fotografie: Acumulare de fonduri pentru granturile mici ale FCU Ungheni. Fotografie din arhiva redacţiei

În fotografie: Acumulare de fonduri pentru granturile mici ale FCU Ungheni.  Fotografie din arhiva redacţiei
În fotografie: Acumulare de fonduri pentru granturile mici ale FCU Ungheni.
Fotografie din arhiva redacţiei Expresul

Echipa Fundației Comunitare Ungheni a fost, pe 21-22 mai, gazda unei fundaţii similare din regiunea letonă Valmiera. Oaspeţii şi-au dorit să preia din experienţa unghenenilor în ceea ce privește colectarea fondurilor pentru ulterioara finanțare a proiectelor de menire comunitară.
”Noi colaborăm de mult cu colegii noștri de la Fundația Comunitară din regiunea Valmiera. Acum, sîntem la nivelul transmiterii de bune practici”, a remarcat Svetlana Ciobanu, coordonator granturi mici în cadrul Fundației Comunitare Ungheni (FCU). Dînsa a menţionat că pentru letoni FCU ”reprezintă o cu totul altă școală”. În Letonia, donatorii fundațiilor comunitare sînt, în mod special, băncile comerciale, o practică preluată și de vecinii de peste Prut. La noi, colectarea fondurilor se face mai mult de la agenții economici sau prin intermediul unor activități gen: baluri caritabile, flashmob-uri, tombole.”Pentru ei sînt foarte interesante practicile noastre”, a subliniat Svetlana Ciobanu.
Și primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, a avut de spus oaspeților din Letonia cuvinte frumoase despre activitatea FCU, menţionînd că primăria ”a fost întotdeauna un partener de încredere al fundației în procesul de implementare a numeroase proiecte comunitare în oraș”. ”Sînt mîndru de faptul că, atunci cînd se puneau bazele fondului FCU, mi-am adus și eu contribuția, în calitate de agent economic, la crearea lui”, a subliniat dînsul.
La finele întrunirii, oficialitățile letone nu au ezitat să remarce ospitalitatea gazdelor, exprimîndu-și convingerea că relațiile bilaterale întemeiate acum cîțiva ani vor întări și mai mult podurile de prietenie și colaborare dintre Letonia și R. Moldova.
În cadrul aceleiași vizite, echipa FCU a organizat pentru oaspeții săi întîlniri cu beneficiarii de granturi mici, cu donatorii de fonduri. Au făcut, împreună, şi o vizită la Fundația Comunitară din Iaşi.
UNGHENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *