Au mers după noi practici de succes

Imagine: clubitc.ro

Imagine: clubitc.ro
Imagine: clubitc.ro

Şase persoane, reprezentînd administraţia publică locală din Hîrjauca şi Bravicea, s-au aflat,  între 10 şi 16  mai, într-o vizită de lucru în Regatul Unit al Marii Britanii.
Dincolo de faptul că au fost familiarizaţi cu activitatea unor instituţii culturale din comitatul Yorkshire, cu modul de punere în valoare a unor edificii lăsate în paragină, acestea fiind uitilizate eficient în interesul comunităţii, cei şase au revenit acasă cu impresii de neuitat despre  această ţară.
Vasile Manoil, primarul de Hîrjauca, a declarat că l-a impresionat ordinea, disciplina, liniştea publică, comportamentul civilizat al britanicilor, dar şi de modul foarte original de organizare a  odihnei active a populaţiei.
Vizita a fost efectuată în cadrul proiectului „Casa de cultură – centru de consolidare a comunităţii locale printr-un parteneriat civil”, implementat şi finanţat de Fundaţia Soros, în comun cu Centrul de Politici Culturale, cu sprijinul Fundaţiei Culturale Europene din Amsterdam. Casele de cultură din cele două sate călărăşene au fost selectate pentru acest proiect din 56 instituţii similare din R.Moldova.
Doar  reprezentanţii a opt „finaliste” au mers în Marea Britanie.
CĂLĂRAŞI | Tudor Josanusocial
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *