Aleea vieţii din Mănoileşti a prins viaţă

Imagine simbol: nyon.ch

Imagine simbol: nyon.ch
Imagine simbol: nyon.ch

O fostă toloacă a fost transformată într-un loc de agrement, la care nici nu îndrăzneau să viseze sătenii. Au fost plantaţi 160 de puieţi care, peste cîţiva ani, vor înfrumuseţa cu adevărat locul. Au fost instalate 10 bănci, s-a construit şi un gard…
Iniţiativa a venit de la Nicoleta Diaconu, directoarea grădiniţei din Mănoileşti, care deja şi-a obişnuit consătenii cu entuziasmul şi ideile sale molipsitoare. Realizarea a fost posibilă, graţie  Fundaţiei Comunitare din Ungheni, care a susţinut acest proiect, acordînd şi un grant în valoare de 8000 de lei.
La implementarea proiectului au contribuit şi foarte mulţi oameni cu suflet mare: Victor Săculţanu, Petru Cotici, Mihai Diaconu, Anatol Glodeanu, Ion Arhiri, Mihai Andruşca, Nicoleta Diaconu, Andrei Căniţă, părinţii copiilor de la grădiniţă, angajaţii primăriei, ai grădiniţei,  consilieri locali. S-au implicat Valentina Andruşca, Ion Florea şi, nu în ultimul rînd, primarul Grigore Popa, care a muncit cot la cot cu 30 de mănoileşteni la sădirea puieţilor, cu 16 cetăţeni la montarea gardului. Şi elevii gimnaziului au fost alături, ei avînd grijă să ude puieţii.
„Le mulţumim tuturor, inclusiv celor care poate nu i-am menţionat, care au făcut ca visul nostru să devină realitate”, au spus membrii grupului de iniţiativă, făcînd şi un apel către săteni – să fie  grijulii şi atenţi. Doar aşa Mănoileştiul va avea, peste cîţiva ani, un scuar de toată frumuseţea.
UNGHENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *