Au avut propria lor gală a olimpicilor

gala olimpicilor, elevi, profesori, ungheni, olimpiade, raion, direcţia învăţămînt
Imagine simbol:
expresul.com

Olimpicii de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Ungheni, peste o sută la număr,  au avut parte de o Gală a lor. Evenimentul s-a produs în ziua de 28 mai şi a fost o premieră pentru această instituţie de învăţămînt, considerată, de ani şi ani, printre cele mai bune din R.Moldova.
Chiar dacă există o Gală a olimpicilor la nivel de raion, unde, potrivit Tatianei Lazăr, specialist tineret şi sport la Direcţia Învăţămînt, Tineret şi Sport Ungheni, cei mai mulţi premianţi sînt tot elevi ai Liceului „Vasile Alecsandri”, administraţia de aici nu s-a mulţumit cu atît. Şi-a dorit ceva doar al lor.
„Ne-am simţit bine şi la Gala raională a olimpicilor, dar ne-am gîndit că ne vom simţi şi mai bine la noi acasă”, a menţionat Lidia Covali, directoarea Liceului „Vasile Alecsandri”, subliniind, totodată, că această acţiune va deveni una tradiţională. „Sînt elevi care merită să fie premiaţi. Ne-am dorit ca această bucurie a fiecărui olimpic să fie transformată într-o adevărată sărbătoare, ca fiecare dintre ei să fie văzut şi aplaudat de către colegii săi”, a accentuat dînsa.
Şi primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, i-a felicitat pe olimpicii „alecsandrişti”, vorbind cu o satisfacţie deosebită despre liceul în care, cu ani în urmă, şi-a început şi el activitatea de pedagog.
În anul de studii 2012-2013, ca de obicei de altfel, elevii de la Liceul „Vasile Alecsandri” din Ungheni au demonstrat că aici se munceşte.
„La noi se munceşte foarte mult, iar succesele elevilor noştri se datorează, în mare parte, şi cadrelor didactice. Din cei 30 de profesori ai liceului, 24 au contribuit la succesele olimpicilor”, a subliniat Lidia Covali.
În prezent, la Liceul „Vasile Alecsandri” îşi fac studiile peste 500 elevi.
UNGHENI | Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *