Un nou birou de servicii pentru populaţie

Imagine simbol: ombudsman.md

Imagine simbol: ombudsman.md
Imagine simbol: ombudsman.md

Biroul Comun de Informaţii şi Servicii – astfel se întitulează o nouă structură ce va oferi suport informaţional locuitorilor raionului Călăraşi.
Biroul a fost creat printr-o dispoziție a preşedintelui raionului, Ilie Rău, şi cu suportul Programului „Abilitarea economică a femeilor prin creşterea oportunităţilor de angajare în cîmpul muncii în Republica Moldova”, implementat de Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de  Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi Ministerul Economiei. Acest Program este susţinut financiar şi de Guvernul Suediei.
Biroul proaspăt creat este compus din reprezentanţii a 11 servicii raionale dintre cele mai importante.  Potrivit lui Victor Ambroci, şeful Secţiei Economie, în scurt timp acesta va deveni operațional. Astfel, în fiecare zi de marţi, oricine va putea să se adreseze aici după informațiile de care are nevoie și după ajutor. În plus, va fi creată o echipă mobilă care se va deplasa, în fiecare zi de vineri, în satele raionului, conform unui program prestabilit. Oamenii din teritoriu vor avea posibilitatea să beneficieze, în așa mod, de serviciile oferite.
Programul respectiv are drept scop implementarea eficientă a drepturilor social-economice şi politice ale populaţiei, în special ale femeilor la nivel local, instituţional şi legislativ.
Birouri similare au fost create anterior și la Nisporeni, și la Ungheni.
CĂLĂRAȘI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *