Şase lucruri uimitoare pe care le face pasta de dinţi

Imagine simbol: arq.ro

Imagine simbol: arq.ro
Imagine simbol: arq.ro

Credeaţi că pasta de dinţi poate fi folosită doar pentru spălatul dinţilor, pentru a avea o respiraţie frumos mirositoare, dinţi şi gingii sănătoase? Ei bine, aţi greşit. Veţi rămîne uimiţi cînd o să aflaţi cîte lucruri incredibile puteţi face cu un strop de pastă de dinţi. Descoperiţi mai jos cîteva dintre întrebuinţările mai puţin cunoscute ale pastei de dinţi:

Dezinfectant pentru mîini. Nu vă trebuie decît un strop de pastă de dinţi, pe care să îl amestecaţi cu puţină apă. Aplicaţi mixtura pe mîini şi spălaţi-vă ca şi cum, în loc de pastă, ar fi săpun. Amestecul va acţiona ca un dezinfectant şi, în plus, vă va scăpa de neplăcutul miros de ceapă, usturoi sau peşte.
Repară găurile din pereţi. Cu toţii ştim cît de inestetice şi enervante sînt găurile de cuie din pereţi. Ei bine, încercaţi să le astupaţi cu un pic de pastă de dinţi. Asteptaţi ca pasta să se usuce, apoi aplicaţi un strat de vopsea.
Îndepărtează petele de pe haine (de cerneală, ruj sau ketchup). Aplicaţi-le un tratament cu pastă de dinţi, iar petele vor dispărea în cîteva minute. Asta, dacă puneţi pasta pe pata respectivă, frecaţi bine, apoi clătiţi.
Tratează acneea (coşurile). Aplicaţi un pic de pasta de dinţi pe “bubă” seara, înainte de culcare, iar dimineaţa, după ce vă veţi spăla pe faţă, veţi constata că tenul e curat şi fără semne.
Curăţă bijuteriile din aur, argint şi diamant. Frecaţi-le cu un pic de pastă de dinţi şi acestea îşi vor recăpăta strălucirea.
Tratează arsurile şi înţepăturile de insecte. V-aţi ars în timp ce găteaţi? Aplicaţi un pic de pastă pe zona afectată. Eucaliptul, care se găseşte din belsug în pastă, vă va alina durerea.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *