Curios | Poziţia în care dormi: avantaje şi dezavantaje

Imagine simbol: suntfericita.manager.ro

Imagine simbol: suntfericita.manager.ro
Imagine simbol: suntfericita.manager.ro

Pe spate
Această poziţie de somn este ideală pentru a preveni durerile de spate şi de gît, dar şi pentru a  încetini procesul de îmbătrînire. Cînd dormi cu faţa în sus, capul, gîtul şi coloana vertebrală sînt într-o poziţie neutră şi, în felul acesta, nu îţi soliciţi spatele. Dacă te întrebi ce legătură poate avea somnul cu apariţia ridurilor, află că perna, indiferent de cît de uşoară este, pune presiune pe piele şi duce, în timp, la apariţia ridurilor. Dacă dormi însă pe spate, nu vei mai avea această problemă.
Dormitul pe spate însă are şi o parte negativă – favorizează sforăitul.
Pe o parte
Această poziţie este una benefică pentru sănătate în general. Persoanele care obişnuiesc să doarmă în poziţia respectivă au mai puţine probleme cu spatele şi cu gîtul, pentru că menţine coloana dreaptă şi, în acelaşi timp, reduce sforăitul.
Există însă şi un dezavantaj – în ceea ce priveşte frumuseţea. Se pare că stimulează apariţia ridurilor, iar sînii îşi pierd fermitatea.
Poziţia fătului
Dacă dormi, de regulă, cu genunchii adunaţi şi bărbia în piept, cu siguranţă ai resimţit simptome cu totul neplăcute, în special dacă ai probleme cu spatele sau încheieturile. Această poziţie face şi respiraţia mai dificilă. În această poziţie şi muşchii sînt suprasolicitaţi şi astfel iau naştere durerile de gît, dar şi de cap.
Pe burtă
Această poziţie nu permite coloanei vertebrale să fie dreaptă şi pune presiune asupra muşchilor şi încheieturilor, astfel stimulînd centrii nervoşi şi ducînd la dureri musculare şi amorţeală. În cazul în care nu poţi să te dezobişnuieşti să dormi pe burtă, se recomandă dormitul pe o pernă foarte subţire sau chiar renunţarea la ea.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *