Vom avea un centru de educație rutieră pentru copii

gimnaziu internat Ungheni-reorganizareOrășelul rutier al copiilor din curtea Centrului educațional pentru copii și tineri (fostul gimnaziu-internat) din Ungheni va căpăta, în scurt timp, o nouă viață. Acesta se va extinde simțitor, transformîndu-se într-un Centru de educație rutieră pentru copii, tineri și adulți, asemănător, după nivelul de dotare și programul de activitate,  unei mini-școli auto.
Cu străzi, semafoare și indicatoare rutiere, orășelul, unde, tradițional, în fiecare primăvară, au loc competiții tematice între elevi, va fi completat cu o sală de educație rutieră, dotată cu toate cele necesare pentru studierea regulilor de circulație. Va fi amenajat şi un velodrom, unde teoria va fi transpusă în practică, cu ajutorul a 16 biciclete nou-nouțe, performante, dotate cu căști și echipament de protecție.
Dacă amenajarea sălii de studii se află deja pe ultima sută de metri, construcția velodromului încă nu a fost începută, obiectul fiind la moment proiectat doar pe hîrtie.
Marea schimbare la față a orășelului rutier a fost inițiată de Ministerul de Interne al Republicii Moldova, cu susținerea financiară a Ministerului Federal de Interne din Germania. Partenerul local al proiectului este Consiliul raional Ungheni.
Proiectul respectiv este o premieră în R. Moldova. Ulterior, vor fi create încă două centre similare în zonele de Nord și Sud ale republicii. Scopul sună în felul următor: consolidarea capacităților de prevenție și instruire în domeniul circulației rutiere în rîndurile copiilor.
UNGHENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *