O „duminică sîngeroasă” pentru liberalii călărăşeni şi ungheneni

Sursa: maia.gov.md

Liberalii din Ungheni şi Călăraşi au rămas fără liderii lor. S-a întîmplat duminică, 14 aprilie. Fără prea multă vorbă, ambii au fost „scoşi din circuit”.

Sursa: maia.gov.md
Ştefan Chitoroagă. Sursa: maia.gov.md

La CĂLĂRAŞI s-a deplasat proaspătul preşedinte al fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, pentru a-i anunţa pe liberalii călărăşeni că nu-l mai au ca şef pe Ştefan Chitoroagă, viceministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare. Deocamdată, nu i s-a găsit înlocuitor. Oaspetele chişinăuean le-a promis însă că, în scurt timp, vor avea un nou conducător.
A doua zi, Valeriu Munteanu anunţa de la televizor că la Călăraşi există o organizaţie foarte bună a Partidului Liberal.
La UNGHENI, în aceeaşi zi, a venit Mihai Ghimpu, mai marele peste liberalii din R. Moldova. Ca şi în cazul Călăraşului, nu a fost prea multă vorbă. S-a anunţat că Anatol Arhire, deputat în Parlament, a fost dat la o parte de la cîrma organizaţiei teritoriale. În locul lui a fost numit omul de afaceri Iurie Chirinciuc, consilier raional din partea PL.
A doua zi, în cadrul unei conferinţe de presă, Mihai Ghimpu declara cu referire la Anatol Arhire: „Eu l-am pedepsit și nu i-am dat funcția la „Apele Moldovei”. El a vrut acolo, fiind inginer hidro. L-am pedepsit, pentru că a luat trei mii de euro de la o doamnă din Italia, care au fost transmiși pentru mine, și nu mi-a spus”.
Anatol Arhire
Anatol Arhire

Şi Ştefan Chitoroagă, şi Anatol Arhire fac parte din grupul celor care au cerut, în ziua de vineri, 12 aprilie, reformarea Partidului Liberal şi aducerea în fruntea formaţiunii a lui Dorin Chirtoacă. Revoluţia nu a reuşit, astfel că urmează vendeta (răzbunarea).
Lucia Bacalu 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *