VIDEO | Directorul școlilor de hipism din Chișinău și Ungheni a fost demis

Captură: protv.md

Captură: protv.md
Captură: protv.md

Directorul scolilor de hipism din Chisinau si Ungheni a fost demis, dupa ce caii au indurat foame mai bine de trei luni. Anuntul a fost facut de ministrul in exercitiu al Agriculturii care a vizitat astazi filiala din Ungheni, unde zilele trecute a murit de foame un ponei. Acolo caii, care si asa sunt piele si os, inca sunt infometati, deoarece nu au suficienta hrana. Vasile Bumacov spune ca saptamana viitoare va fi adus fan. Acum animalele traiesc din mila oamenilor.

Dumitru Postolache, care ingrijeste caii deja de 40 de ani, spune ca atunci cand primesc mancare putina animalele se revolta.
Un cal trebuie sa cantareasca 500 de kilograme, dar acum cei mai multi abia ating 300 de kilograme. Aceasta iapa, care in luna mai trebuie sa fete, arata ingrozitor. Ingrijitorii se tem ca si manzul va avea de suferit din cauza malnutritiei mamei.
Alaturi de cai, in grajd stau si doi ponei. Acestia nu sunt scosi afara, deoarece abia se tin pe picioare.
Dupa ce ieri un ponei a murit, astazi la scoala de hipism din Ungheni a venit ministrul in exercitiu al Agriculturii, care le-a tras mata pe spinare angajatilor, dar si responsabililor din raion.
Ministrul sustine ca toata vina o poarta directorul scolii de hipism care astazi a fost demis pentru a doua oara. Anterior el  fusese restabilit prin judecata.
De cealalta parte, Ion Andronic spune ca in perioada in care se judecata cu ministerul nu avea drept de semnatura, de aceea nu a putut cumpara furaje.
Andronic, care din 1993 a fost director la scoala de hipism, spune ca si in 2010 si acum a fost demis pe nedrept, asa ca a depus o plangere la Procuratura si la CNA. Acum a fost numit un alt director, iar marti atat scoala de hipism de la Chisinau, cat si filiala din Ungheni vor primi fan. La Ungheni sunt 28 de animale, iar la Chisinau 43.


Sursa: protv.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *