Valeri Klimenko se dă din nou în spectacol

Valeri Klimenco
Imagine simbol: politik.md

Valeri Klimenco
Imagine simbol: politik.md

Săptămîna trecută, marele apărător al ruşilor, Valeri Klimenko, liderul Mişcării social-politicie „Ravnopravie”, a poposit din nou la Călăraşi. De data aceasta, a venit la Oficiul teritorial „Cadastru”, pentru a se informa despre nişte proprietăţi ce le are în raion. S-a comportat, ca întotdeauna, cu aroganţă, sfidînd normele de bun simţ şi regulile interne ale instituţiei.
Mai întîi, a ignorat numeroşii clienţi ce-şi aşteptau rîndul şi a dat busna peste angajaţi, vorbindu-le doar în rusă pe un ton poruncitor. Cică, ar fi strigat: „Daite mne nacialinika!” (Daţi-mi-l pe şef!).
Răspunzîndu-i-se, în limba oficială a statului, că şeful lipseşte, Klimenko a insistat să i se mai repete o dată, şi încă o dată, afirmînd că nu înţelege ce i se spune.
Un tînăr angajat, văzîndu-i încăpăţinarea, i-a vorbit, în cele din urmă, în rusă, explicîndu-i  regulile existente în instituţie. Dînsul a remarcat, ulterior, că a rămas oripilat de comportamentul grosolan al lui Klimenko, de atitudinea lui faţă de limba statului în care trăieşte. Dar cel mai tare i-a displăcut faptul că, la un moment, cînd a înţeles că nu va fi tratat preferenţial, ci ca oricare alt client, Klimenko a explodat: „Voi ştiţi cine-s eu? Am să scriu unde trebuie, ca să vă învăţ cum să vorbiţi cu mine!”.
Amintim că anterior, Valeri Klimenko s-a mai dat în spectacole la Călăraşi. Declarîndu-se mare apărător al ruşilor, a incitat spiritele, în primăvara anului trecut, după comasarea liceului rus „Mihail Lomonosov” cu liceul român „Mihail Sadoveanu”. Atunci, dînsul, invocînd motive de discriminare, îi îndemna pe pedagogi şi pe prăinţii copiilor ruşi de aici să se dedea la acte de nesupunere faţă de autorităţi.
Tot el, fiind în satul Săseni, unde are cumpărat un dig de iaz, era cît pe ce să provoace o bătaie între consilierii locali şi bodyguarzii săi, pe care i-a adus să-şi „apere  drepturile”.
CĂLĂRAŞI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *