În premieră, un nou servciu social

Imagine simbol: unimedia.info

Imagine simbol: unimedia.info
Imagine simbol: unimedia.info

Începînd cu luna iunie, persoanele cu dizabilităţi din raionul Ungheni vor beneficia de asistenţă gratuită la domiciliu. În acest sens, va fi formată o echipă mobilă, care se va deplasa acasă la ei, prioritate avînd persoanele din localităţile mai îndepărtate.
Crearea unui astfel de serviciu a fost posibilă, graţie proiectului “Consolidarea parteneriatului public-privat pentru dezvoltarea durabilă a serviciilor comunitare pentru persoane cu dizabilităţi”, implementat în cadrul Programului “Comunitate incluzivă – Moldova”.
În cadrul Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei (DASPF) va fi amenajat un birou special, cu tehnică şi mobilier nou. Va fi procurat şi un automobil.
“Mai este mult de lucru pînă a pune pe picioare acest serviciu. În schimb, finalul contează”, a accentuat Tudor Rădeanu, şeful DASPF Ungheni. Printre serviciile prestate se vor număra: asistenţă şi consiliere psihologică, servicii medicale şi de reabilitare, instruiri speciale. Un alt scop al proiectului este de a schimba atitudinea populaţiei faţă de persoanele cu dizbilităţi.  Proiectul a fost lansat la Ungheni pe 3 aprilie. Echipe mobile similare vor activa şi în raioanele Făleşti, Anenii Noi, Dubăsari, Sîngerei, iar durata proiectului va fi de doi ani.
UNGHENI | Natalia Junghietu 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *