Ungheni-Komsomolsk, un drum deja bătătorit

În fotografie: Ungheneni la Komsomolsk

În fotografie: Ungheneni la Komsomolsk
În fotografie: Ungheneni la Komsomolsk

În perioada 10-12 aprilie, un grup de ungheneni, în frunte cu primarul Alexandru Ambros și cîțiva consilieri orășenești, s-au aflat în ospeție la cel de-al optulea ”frate” al urbei – la Komsomolsk, Ucraina, unde au participat la Forumul internaţional de tineret ”Training-Camp-2013”.
Evenimentul a avut un format tridimensional, prevăzut pentru trei grupuri de participanți: șefi ai delegațiilor, tineri pînă la 30 de ani și elevi din clasele liceale. Au participat de asemenea  oaspeţi din Jodino (Belarus), Komsomolsk (Federația Rusă) și Orhei (R.Moldova).
Chiar din prima zi, la ceremonia solemnă de deschidere a forumului, atît gazdele, cît și șefii delegațiilor s-au declarat bucuroşi de a se întîlni într-o asemenea componenţă: numeroasă, tînără și de perspectivă.
Primarul de Komsomolsk, Serghei Suprun, şi-a exprimat convingerea că astfel de întruniri internaționale sînt necesare și utile, deoarece pun bazele unei intercomunicări eficiente. ”Vă doresc să duceți înapoi acasă o părticică din experiența acumulată aici”, li s-a adresat dînsul celor prezenţi.
”Învățați exemplar, munciți, odihniți-vă exemplar și, la timpul potrivit, această experienţă vă va fi de mare folos”, a ținut să le dea un sfat tinerilor şi Alexandru Ambros, primarul de Ungheni. La eveniment a fost prezent şi ambasadorul R.Moldova în Ucraina, Ion Stăvilă, care a remarcat: ”În prezența unui auditoriu atît de tînăr mă simt și eu tînăr, ceea ce mă bucură nespus de mult”. Oficialul a salutat orgnizarea forumului, subliniind că asemenea evenimente vor întări și mai mult relațiile de prietenie nu doar între tineri, ci și între state.
Gazdele s-au îngrijit ca oaspeții să nu aibă timp de plictiseală, oganizîndu-le un set de activități dedicate cunoașterii orașului Komsomolsk. Mese rotunde, excursii, discuții, un tîrg de caritate, un festival de binefacere și chiar discoteci – de toate au fost.
Tot în acele zile, șefii delegației unghenene au convenit cu reprezentanţii adminsitrației publice locale din Komsomolsk să organizeze un schimb de copii pe perioada vacanței de vară. Astfel, cei din Ungheni se vor odihni la Komsomolsk şi invers. De asemenea, a fost stabilită data următoarei întîlniri bilaterale. Aceasta va avea loc la Ungheni, pe 26 mai. Tot atunci, la Ungheni vor veni şi artişti din Komsomolsk, care vor susține un concert de zile mari.
UNGHENI | Ina Landa 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *