VIDEO | Cinci familii din Ungheni riscă să rămână fără locuinţe, din cauza alunecărilor de teren

Captură: publika.md

Captură: publika.md
Captură: publika.md

Cinci familii din Ungheni riscă să rămână fără locuinţe din cauza alunecărilor de teren. Pământul se surpă la mai puţin de 10 metri de casele lor din cauza unei defecţiuni la ţevile de evacuare a apelor.
Localnicii spun că problema a apărut în 2004, şi pe an ce trece, groapa devine tot mai mare. Iar autorităţile se ţin doar de promisiuni.
„M-am adresat la primărie, unde mi-au spus că mai întâi trebuie să facă proeictul. În octombrie, când am fost, mi-au zis că nu fac nimic, pentru că încep ploile şi vor începe la primăvară. A venit vremea frumoasă, dar tot nu se face nimic”, a spus o femeie.
„După ce au loc ploi puternice, pământul se surpă. Pe an ce trece, groapa devine tot mai mare„, a mai spus o persoană.
„Gropa are o adâncime de peste 20 de metri. În această, iarnă s-a mai adâncit cu aproape doi metri, dar cum o să înceapă ploile mari se duce pământul încă mai repede şi noi stăm aici cu frică. Ne temem ca groapa să nu ajungă sub casă”, a menţionat un bărbat.
Autorităţile din Ungheni spun că au elaborat un proiect de reabilitare a zonei. Doar că el a rămas pe hârtie.
„Guvernul ne-a spus să întreprindem unele măsuri cu forţele proprii. În prezent, căutăm surse financiare”, a declarat viceprimarul oraşului Ungheni, Cristofor Codreanu.
În prezent, în zona de risc sunt 5 case.

Sursa: publika.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *