Rețete culinare. Prăjitură de post

Imagine simbol: bucataras.ro

Imagine simbol: bucataras.ro
Imagine simbol: bucataras.ro

Ingrediente:
300 gr făină, 200 gr margarină, 200 gr zahăr, gem de caise, miez de nucă, 2-3 linguri ulei, 4 mere, sare.
Mod de preparare:
Se face aluatul din făină, sare, margarină, 100 gr zahăr şi o jumătate de cană cu apă de la frigider. Se frămîntă compoziţia bine şi se împarte în două părţi, una mai mică şi cealaltă mai mare. Bucata cea mică se pune la congelator. Din partea mai mare se întinde o foaie şi se pune în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se unge deasupra cu gem, merele se dau prin răzătoare şi se presară, împreună cu miezul de nucă, peste gem.
Restul de zahăr se amestecă cu o lingură de făină şi se presară uniform peste umplutură. Bucata de aluat mică se scoate din congelator şi se dă prin răzătoare peste umplutură. Se coace 20 – 25 minute la o temepratură de 150 grade.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *