Este bine sau nu să mîncăm gălbenuşurile de ou?

Sursa: gospodine.info

Sursa: gospodine.info
Sursa: gospodine.info

Aflaţi mai jos care sînt cele mai importante beneficii ale consumului de gălbenuşuri:
Ochi  gălbenuşul conţine luteină şi zeaxantină, ceea ce contribuie la o reducere a riscului de apariţie a cataractei, în primul rînd.
Inima – consumul regulat de ouă (unul pe zi) contribuie la reducerea riscurilor de formare a cheagurilor de sînge şi de producere a infarctului şi accidentului cerebral.
Creier – gălbenuşul, deşi bogat în colesterol, aduce mari beneficii asupra sănătăţii generale, printre acestea numărîndu-se şi faptul că el conţine un nivel ridicat de colină (vitamina B7), care contribuie la îmbunătăţirea funcţiilor neurologice, la reducerea inflamaţiilor din organism, la dezvoltarea creierului în stadiul intrauterin (consumat de femeile însărcinate).
Sîni – colina din gălbenuş ajută şi la prevenirea cancerului mamar, în cazul în care consumul regulat de ouă a început încă din adolescenţă.
Păr, unghii, piele – ouăle sînt bogate în sulf, un ingredient esenţial pentru absorbţia vitaminelor B, utile unei bune funcţionări a ficatului, dar şi pentru producerea colagenului şi cheratinei, care ajută la menţinerea sănătăţii pielii, unghiilor şi părului, oferind în plus strălucire.
Dezvoltarea muşchilor – cu şase grame de proteine pe ou, alături de aminoacizii conţinuţi, ouăle sînt o alegere perfectă pentru încurajarea dezvoltării musculare.
Menţinerea unei greutăţi optime – mai multe studii au demonstrat că un consum regulat de ouă la micul dejun ajută la combaterea kilogramelor în plus.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *