Instituţie publică sau SRL familial?

Imagine simbol: clubafaceri.ro

Imagine simbol: clubafaceri.ro
Imagine simbol: clubafaceri.ro

Se pare că actuala conducere a întreprinderii municipale „Reţelele Termice” din Călăraşi a transformat instituţia respectivă într-un SRL familial. Cel puţin, asta o dovedeşte o scrisoare semnată de un grup de consilieri orăşeneşti şi expediată recent în adresa a patru organe abilitate cu controale, inclusiv la Procuratura Anticorupţie.
Semnatarii susţin că directorul ÎM „Reţele Termice” Călăraşi, folosindu-se de lipsa de control din partea fondatorului, Consiliul  Orăşenesc, şi-a angajat trei membri ai familie sale – soţia, fiica şi feciorul. Toţi trei, cică, au salarii bunicele plus diverse plăţi suplimentare, de multe ori nejustificate. Mai mult ca atît, conducătorul şi-ar fi creat o frimă căpuşă, prin care prestează servicii întreprinderii municipale la cîrma căreia se află.
Unul dintre semnatarii scrisorii, consilierul Iacob Mîndrescu, a precizat că, recent,  întreprinderea cu pricina a fost supusă unui control din partea Direcţiei Teritoriale Ungheni pentru Control şi Revizie. A reacţionat şi Centrul Naţional Anticorupţie, care deja a expediat un răspuns semnatarilor scrisorii, prin care a comunicat că „pe faptele semnalate a fost iniţiată o investigaţie, care va stabili adevărata stare de lucruri de la această unitate”.
 CĂLĂRAŞI |  Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *