Tinerii actorii au adus în scenă viața și problemele lor actuale

Imagine simbol: voceabasarabiei.net

Imagine simbol: voceabasarabiei.net
Imagine simbol: voceabasarabiei.net

Membrii trupelor de teatru din 13 instituţii școlare din raion și-au dat întîlnire, pe 29 martie, la concursul raional de teatru ”Trăiește-ți clipa”, ediția a patra, organizat  de Direcția Învățămînt, Tineret și Sport. Evenimentul a durat mai bine de patru ore, timp în care tinerii actori au prezentat adevărate spectacole poetice, dramatice, dar și de păpuși. Multe dintre subiecte au fost luate din viaţă, fiind, uneori, de un dramatism sfîşietor.
Bunăoară, trupa de teatru dramatic de la Liceul ”Gaudeamus” din Petrești a adus în scenă problema plecării părinților la munci peste hotare, prezentînd scene deosebit de emoţionante şi lăsînd fără cuvinte juriul. Anume înspre ei a mers premiul mare al concursului.
De asemenea s-au bucurat de laude și premii tinerele talente de la liceul Sculeni și gimnaziul ”Grigore Vieru” din Țîghira. La nominația „Teatru poetic” aceste instituţii au ocupat locul unu și, respectiv, doi. ”De fiecare dată încercăm să participăm la acest concurs și să promovăm valoarea. Astăzi am chemat  publicul să asiste la o lecție de patriotism”, a punctat Tatiana Cigoreanu, conducătoarea cercului dramatic ”Grigore Vieru” de la gimnaziul cu același nume din Țîghira. Dînsa a regizat un spectacol, în care actorii au adus în scenă crîmpeie de la Marea Adunare Națională, care a avut loc cu mai bine de 20 de ani în urmă, avîndu-i ca protagonişti pe regretaţii Doina și Ion Aldea Teodorovici.
La nominația „Teatru dramatic”, cele mai bune s-au dovedit a fi colectivele de teatru de la Liceul ”Alexei Mateevici” din Pîrlița, Gimnaziul ”Vasile Badiu” din Măgurele și Liceul ”Elada” din Măcărești.
De menţiuni au avut parte actorii de la gimnaziile din satul Gherman și ”Ion Vatamanu” din Pîrlița, precum și de la liceul ”Dimitrie Cantemir” Cornești.  ”Nu țin minte să fi văzut o pregătire mai bună a elevilor pentru concurs ca în acest an. De la texte pînă la decor și vestimentație – totul a fost perfect”, a punctat, după concurs, Tatiana Lazăr, președinta juriului.
UNGHENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *