Construcția gazoductului Iași – Ungheni trecută în revistă de prim-ministrul interimar Iurie LEANCĂ într-o ședință de lucru

Sursa: gov.md

Sursa: gov.md
Sursa: gov.md

La ședință au participat Octavian CALMÎC, viceministru al Economiei, reprezentanți ai organelor de stat implicate în procesul de negocieri cu privire la construcția gazoductului Iași – Ungheni, precum și ai proiectelor din domeniul energetic care vizează liniile de interconexiune electrică Iaşi – Ungheni- Strășeni, instalarea convertoarelor back-to-back pe liniile Balți-Suceava și Vulcănești-Isaccea.
Oficialii au făcut o trecere în revistă a etapelor de implementare a proiectelor energetice și au punctat subiectele care vor fi abordate în cadul vizitei ministrului delegat pentru Energie al României, Constantin NIȚĂ, care va avea loc în perioada 7-8 mai curent.
De asemenea, în cadrul ședinței a fost menționat faptul că ambele părţi au lansat deja procedurile de licitaţie a lucrărilor pe porţiunile României şi Republicii Moldova. Conform estimărilor, lucrările pe porţiunea Republicii Moldova ar putea fi lansate în luna august, după finalizarea procedurilor de achiziţii.
Urmează ca, în perioada imediat următoare, să se treacă la etapa a doua care vizează obținerea finanțării pentru studiul de fezabilitate, proiectare și construcție a unei Stații de Comprimare, precum și a gazoductului Ungheni – Chișinău, care va oferi posibilitatea de a majora numărul de consumatori.
În altă ordine de idei, a fost analizată situația cu privire la construcția liniilor de interconexiune electrică. Iurie LEANCĂ a fost informat că instituțiile donatoare BERD și BEI și-au manifestat interesul de a susține Republica Moldova în construcția liniilor de înaltă tensiune în cadrul proiectului respectiv.
Premierul interimar a relevat importanţa acestor proiecte pentru R. Moldova. Iurie LEANCĂ a dispus ca instituțiile de stat implicate în proiectele menționate să ia măsurile necesare pentru efectuarea lucrărilor cu respectarea termenelor stabilite.
Sursa: gov.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *