Haz de necaz | Ce-ați făcut cu U-ul din Ungheni?

U-ungheniUngheniul se clatină. Nu a mai rezistat. Prima literă din inscripiţia cu care îşi întîlneşte oraşul Ungheni vizitatorii a luat-o razna.
“Ce-aţi făcut cu U-ul?”, îi întreba pe ungheneni, săptămîna trecută, ziaristul şi regizorul Viorel Mardare. Răspunsurile nu au întîrziat să apară. Hazlii, ironice şi chiar satirice, le-am găsit pe o reţea de socializare.
“S-a pornit în Italia”, scria cineva.“E mîna Moscovei. Sînt sigur!”, adăuga altcineva, inspirat, se vede, de “durerile de cap” ale lui Mihai Ghimpu. Tot de la Ghimpu citire, se pare, a fost şi un alt răspuns: “U-nirea a început să se mişte!”.
Care e soluţia? N-a oferit-o socialistul Igor Dodon, ci un tînăr ingenios: “Cred că e timpul să declanşăm Campania “Vrem un “U” vertical!”.
Acum, la modul serios.
L-am contactat pe primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, să ne spună el ce e cu “U-ul” de la intrarea în oraş? “Se vede că a trecut un transport mai mare şi a lovit litera respectivă”, ne-a explicat dînsul, dînd, totodată, asigurări că, pînă la Paşte, litera U a Ungheniului va fi, cel puţin, ridicată în poziția inițială. Primarul a mai spus că-și doreşte, de fapt, o schimbare radicală, o inscripţie mai modern la intrarea în oraș. Toate aceste dorinţe şi planuri însă costă – cel puţin, o sută de mii de lei.
Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *