VIDEO | Business cu plăcuțe de înmatriculare în Ungheni. Cereau bani de la șoferi, după ce le furau numerele de la mașini

Captură: publika.md

Captură: publika.md
Captură: publika.md

În loc de numere de înmatriculare, scrisoare de răscumpărare. În această situaţie s-au pomenit mai mulţi şoferi din Ungheni. Rămaşi fără placuţe de înmatriculare, ei au găsit sub ştergătoarele de parbriz câte un bilet cu un număr de telefon la care erau îndemnaţi să sune pentru a afla unde şi cum îşi pot recupera plăcuţele. Deocamdată, oamenii legii nu au reuşit să-i reţină pe hoţii inventivi.
În ultimele două săptămâni, cel puţin cinci şoferi din oraşul Ungheni au anunţat poliţia că au rămas fără plăcuţele de înmatriculare de la automobile.
Unul dintre şoferii rămaşi fără plăcuţele de înmatriculare a găsit un bileţel unde era indicat un număr de telefon din Rusia, unde urma să sune. Dacă îşi dorea plăcuţele înapoi, trebuia să transfere peste 200 de dolari pe un cont bancar.
Potrivit oamenilor legii, ţinta hoţilor erau în special automobilele cu numere de înmatriculare străine. Poliţiştii spun că niciunul dintre cei păgubiţi nu a transferat banii solicitaţi în contul bancar al infractorilor.
„A fost pornită o cauză penală, în baza articolului 189, aliniatul doi – şantaj. În prezent se cercetează cazul. Suspecţi la moment avem, dar nu putem divulga mai multe informaţii”, a declarat vicecomisarul raionului Ungheni, Constantin Murguleţ.
Unii şoferi spun că le este cunoscută schema.
„Nu demult am venit de la Moscova şi acolo tot aşa se întâmplă. Mie mi-au furat de vreo două ori. Puneam banii pe cont şi deja îmi spuneau unde sunt numerele”, a spus un bărbat.
Dacă infractorii vor fi reţinuţi, ei riscă până la şapte ani de închisoare.

Sursa: publika.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *