Un mărţişor inedit pentru grădiniţa „Clopoţel” din Sipoteni

aspecte de la ceremonia de sfinţire a grădiniţei “Clopoţel”
În fotografie: aspecte de la ceremonia de sfinţire a grădiniţei “Clopoţel”

aspecte de la ceremonia de sfinţire a grădiniţei “Clopoţel”
În fotografie: aspecte de la ceremonia de sfinţire a grădiniţei “Clopoţel”

În prima zi de primăvară, pe 1 martie, Grădiniţa „Clopoţel” din satul Sipoteni, care găzduieşte  140 de copii,  a fost sfinţită.  La ceremonie  au participat reprezentanţi ai Consiliului raional, dar şi ai unor servicii, activitatea cărora are afinităţi cu cea a grădiniţei. Au venit oameni din sat şi, bineînţeles, reprezentanţii primăriei locale.
După sfinţire, copiii au prezentat un spectacol din cântece şi dansuri, culegînd zîmbetele şi aplauzele celor prezenţi la eveniment. Ilie Rău, preşedintele raionului Călăraşi, care este  originar din Sipoteni, cetăţean de onoare al satului său de baştină, a menţionat efortul depus de primărie pentru crearea celor mai bune condiţii copiilor de aici. “Grădiniţa, a spus dînsul, a fost redată copiilor cu vreo doi ani în urmă, după o perioadă îndelungată de inactivitate. S-au depus eforturi  mari pentru a o aduce în starea bună în care se află azi, dar mai e nevoie de bani pentru a finisa şi lucrările exterioare”.
Primarul de Sipoteni, Vasile Raţă, a ţinut să menţioneze că o parte din lucrări au fost iniţiate şi efectuate de predecesorul său. Actuala conducere a satului le-a încheiat, din sursele proprii, dar şi cu suportul  fianciar al Consiliului rational.
De notat că Sipoteniul este cel mai mare sat din raion, cu o populaţie de 7700 de locuitori şi,   corespunzător, cu o infrastructură relativ bine dezvoltată.  Aici activează o Casă de cultură  spaţioasă, o filială a Şcolii de Arte din Călăraşi, o moară privată, două instituţii şcolare, două biserici, şi cîteva ONG-uri active, inclusiv AO „Înger”, conducă de Vlad Vasile, o persoană ce se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile, dar care încearcă din răsputeri să vină în sprijinul semenilor săi, oameni cu dizabilităţi din sat.
CĂLĂRAŞI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *