Un început de primăvară cu zile ”de foc”

Imagine simbo: turnucustiri.ro

Imagine simbo: turnucustiri.ro
Imagine simbol: turnucustiri.ro

Primele zece zile de primăvară s-au dovedit a fi destul de ”fierbinți” pentru angajații Unității de pompieri și salvatori Ungheni. Potrivit șefului unității respective, Marcel Sîrbu, în aceastră perioadă, în raion au avut loc zece situații excepționale, în care a fost nevoie de intervenția pompierilor și salvatorilor.
5 martie, ora 4.00 dimineața. La serviciul 901 a parvenit un apel din Todirești. Un bărbat, în vîrstă de 58 de ani, aflîndu-se în stare de ebrietate avansată, s-a culcat lăsînd cahla închisă. În consecinţă, s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Victima a fost transportată de urgență la Spitalul raional Ungheni.
În aceeaşi zi, mai spre orele amiezii, pompierii s-au deplasat la Pîrlița, pentru a stinge incendiul din curtea unei femei în vîrstă de 65 de ani. S-a stabilit că ea și-a făcut-o cu mîna ei, dînd foc gunoiului de prin ogradă și lăsîndu-l fără supraveghere. Astfel, a ars un șopron din preajma casei.
La puţin timp, a parvenit un nou apel. Jumătate din acoperișul construcției auxiliare din gospodăria unei femei, în vîrstă de 53 de ani, din Sinești a fost cuprinsă de flăcări. Cauza:  neatenția cu focul deschis.
7 martie. Primul apel la Unitatea de pompieri și salavatori Ungheni a venit la două ore după miezul nopții. Un locuitor de pe strada Decebal din Ungheni a alertat serviciul 901, după ce a observat un fum dens ieșind din subsolul blocului în care locuia. Nişte boschetari, pentru a se încălzi, au aprins acolo mai multe cîrpe.
Peste alte două ore, la 4.30 dimineața, punctul de destinație al salvatorilor a fost satul Costuleni. De data aceasta, a fost nevoie de serviciile de descarcerare. A avut loc un accident rutier, în care decedase un tînăr de 33 de ani…
Tabloul situațiiilor excepționale din 7 martie a fost completat la ora 16.35, cînd echipa Unității de pompieri și salvatori a intervenit la stingerea unui incendiu provocat de aprinderea ierbii uscate pe o suprafaţă de 0,5 hala, la marginea orașului Ungheni.
Potrivit lui Marcel Sîrbu, primăvara este asociată de colegii săi cu ”arderea gunoaielor și a ierbii uscate, a jocului copiilor cu focul”. Deci, fiţi atenţi, evitaţi provocarea incendiilor.
UNGHENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *