Sfidează legile statului, iar poliţia nu intervine

sfideaza legea
Imagine simbol: certificat-energetic-pfa.ro

sfideaza legea
Imagine simbol: certificat-energetic-pfa.ro

De vreo cinci ani, un fost poliţist din raionul Călăraşi se foloseşte de un autroturism de marca “Mercedes”, adus de peste hotare şi neînmatriculat în R.Moldova, aşa cum prevede cadrul legal.
Ion Andrieş, un fost angajat al serviciului INTEHAGRO, care cunoaşte bine particularităţile  cazului respectiv, spune că este revoltător faptul că poliţia, în loc să-l pună la respect pe fostul poliţist, practic, îl protejează, neimplicîndu-se în curmarea acestei ilegalităţi. “Este paradoxal că, în timp ce poliţia solicită de la populaţie colaborare şi conlucrare în vederea combaterii infracţionalităţii, semnalele care i se transmit sînt rezolvate selectiv, în dependenţă  de cine stă în spatele infracţiunii”, afirmă sursa citată.
Ion Andrieş susţine că a semnalat, în cîteva rînduri, despre acest caz poliţiştilor călărăşeni, le-a dat chiar şi numărul de înmatriculare – T 573 BB, dar nu a urmat nimic. “Nu a intervenit  în rezolvarea cazului nici ex-comisarul Vasile Brăgoi, cu care am discutat personal în biroul lui şi care a promis că se va implica”, a mai spus Ion Andrieş.
Fostul comisar călărăşean, Vasile Brăgoi, a confirmat, la timpul respectiv, faptul că a fost sesizat asupra cazului şi că a dispus agenţilor rutieri să intervină. Posesorului automobilului cu numere străine i-au fost perfectate două procese-verbale cu aplicarea ulterioară a sancţiunilor ce se impun, dar el continuă să sfideze legea. “Din păcate, cadrul legal nu prevede alte măsuri, mai drastice, pentru asemenea ilegalităţi, ceea ce nu înseamnă că, dacă va fi surpins în trafic, nu va fi din nou sancţionat”, a subliniat sursa citată.
Oamenii speră că noua conducere a Comisariatului de Poliţie din Călăraşi, instalată săptămîna trecută, va găsi ac de cojocul fostului politest, şi numai.
CĂLĂRAŞI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *