Acum moda s-a schimbat. Francezii vor învăța limba română

vor invata limba romana
Imagine simbol: infoprut.ro

 vor invata limba romana
Imagine simbol: infoprut.ro

De la 1 aprilie, un grup de copii din orașul francez Saint-Amand-Montrond vor învăţa cum se spune în română „bună ziua” sau „mulţumesc”. Nu este o glumă de Ziua păcălelilor.
În perioada 1-10 aprilie, Raisa Andriuță, directoarea Antenei Nisporeni a Alianței Franceze, va preda ore de inițiere în limba română copiilor francezi. ”Deja este stabilit grupul de elevi și orarul lecțiilor”, a specificat dînsa pentru „Expresul. Orele se vor desfăşura la un gimnaziu din Saint-Amand-Montrond. Raisa Andriuţă s-a arătat satisfăcută de faptul că elevii de acolo au acceptat propunerea dînsei de a frecventa un curs de scurtă durată de învățare a limbii române.
„Sper că ceea ce voi reuşi să le predau le va prinde bine copiilor francezi cînd vor veni în vizită la Nisporeni. Atunci vor avea posibilitatea să aplice în practică cunoștințele obținute la orele de limbă română”, a spus profesoara.
În aceeaşi perioadă, gazdele din Franţa urmează să ia de la oaspeți și cîteva lecții… culinare. Astfel, copiii francezi, dar și părinții acestora, vor învăța cum se prepară sărmăluţele și plăcințelele tradiționale moldovenești.
De notat că, deja de nouă ani, are loc o colaborare intensă între elevi şi profesori nisporeneni, pe de o parte, şi elevi şi profesori francezi, pe de altă parte. În acest an, la Saint-Amand-Montrond se va deplasa un grup din şapte copii nisporeneni, ghidaţi de Raisa Andriuţă. ”Sperăm să petrecem timpul cît mai frumos și mai util”, a punctat dînsa la final.
NISPORENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *