Magia cifrelor a pus stăpînire pe școala „Spiridon Vangheli”

Imagine simbol / Sursa: matematicadinamica110.blogspot.com

Imagine simbol / Sursa: matematicadinamica110.blogspot.com
Imagine simbol / Sursa: matematicadinamica110.blogspot.com

Timp de o săptămînă, în perioada 18-22 februarie, la Şcoala primară „Spiridon Vangheli” din Ungheni s-a desfășurat Săptămîna matematicii, sub bagheta directorului adjunct Tatiana Șoltoianu.
”Tradițional, în fiecare an, noi dedicăm o săptămînă unui obiect de studiu. În acest an, a venit rîndul matematicii, regina cunoștințelor”, a explicat dînsa. Chiar dacă matematica face parte din obiectele mai complicate, învățătorii au făcut tot posibilul să-şi atragă discipolii în lumea cifrelor, punînd accent pe dezvoltarea logicii şi profitînd de curiozitatea lor. ”Ne-am propus ca, în această săptămînă, copiii noștri să îndrăgească mult mai mult matematica, pe care s-o studieze apoi cu plăcere”, a subliniat Tatiana Şoltoianu.
Săptămîna s-a încheiat cu concursul ”Cel mai bun matematician”. Concurenții, elevii claselor a patra, au avut de înfruntat mai multe probe, care au presupus rezolvarea de probleme și exerciții, dar și a unor rebusuri care solicită punerea în funcțiune a logicii.
Cei mai buni „matematicieni” au primit diplome de merit. „Ne bucurăm să culegem asemenea roade de pe urma activităților tematice organizate în școală, iar satisfacția e și mai mare atunci cînd vedem că elevii, împreună cu învăţătorii lor, reușesc cu adevărat să descopere farmecul fiecărui obiect de studiu”, a punctat Anastasia Alexa, directoarea școlii ”Spiridon Vangheli”.
UNGHENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *