E timpul să vină la Ungheni cu un concert solo

Valy Boghean
În fotografie: Valy Boghean concertînd pe Piaţa Independenţei din Ungheni

Valy Boghean
În fotografie: Valy Boghean concertînd pe Piaţa Independenţei din Ungheni. Foto: Anatolie Golovco

Valy Boghean, artistul care, vorba domniei sale, nu este în vogă, dar se bucură de atenţia unor oameni inteligenţi şi cunoscători ai artei, îşi doreşte un concert solo la el acasă, pe scena Palatului culturii din Ungheni.
„Ungheniul a fost şi rămîne o parte din mine”, a declarat dînsul pentru „Expresul”, subliniind că se simte vinovat că, pînă în prezent, nu a  venit aici cu un concert solo.
Chiar dacă şi-a început activitatea muzicală la Ungheni, în ultimii 13 ani a ieşit doar de două ori pe scena Palatului culturii de aici: în cadrul unui concert caritabil pentru înălţarea bustului lui Grigore Vieru la Ungheni – acum trei ani, şi în cadrul unui spectacol dedicat Zilei teatrului – duminica trecută, pe 24 martie.
„Mi-a plăcut publicul şi mi-am dat seama că sînt vinovat că l-am neglijat”, a menţionat artistul imediat după spectacol. „Cred că mă apuc eu să sensibilizez autorităţile locale să pună umărul pentru organizarea unui concert solo aici”, a mai spus dînsul.
„Este o idee foarte bună. Noi îl vom susţine. Este, într-adevăr, un artist care merită toată aprecierea noastră, este un talent veritabil. Ne dorim foarte mult să-l avem la Ungheni, în faţa publicului spectator de la noi”, a spus, la rîndul său, primarul de Ungheni, Alexandru Ambros. Dînsul s-a arătat încrezător că, prin astfel de concerte, Palatul culturii din Ungheni are doar de cîştigat în imagine.
Valy Boghean s-a născut în satul Bumbăta, raionul Ungheni, în anul 1977. Este cunoscut atît ca  solist-instrumentist, cît și vocalist. A activat în formaţiile „Trigon”, „Transbalkanica”, „The Shin”. Are o voce inconfundabilă, care te cucereşte din prima. Cîntă cu o virtuozitate de invidiat la mai bine de zece instrumente muzicale. Nu întîmplător, este apreciat şi aşteptat peste hotarele Republicii Moldova. Are însă un „defect” – este mult prea modest pentru un artist de calibrul lui, nota, cu un an în urmă, ziarul „Timpul.
„Greşeala mea este că vin foarte rar acasă. Cred că este corect să împart cu spectatorii ungheneni tot ce am realizat pînă acum”, menţiona, cu aceeaşi modestie, Valy Boghean, pe 24 martie. „E timpul să vin la Ungheni”, a conchis dînsul.
UNGHENI | Lucia Bacalu 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *