Halterofilii nisporeneni cu gîndul la europene și mondiale

haltere, NisporeniPe 1 martie, halterofilul nisporenean Igor Bour a făcut din nou să se vorbească despre recordul pe cale l-a fixat la Campionatul Moldovei, ridicînd 180 kilograme la proba aruncat, ceea ce e cu 2 kg mai mult decît recordul olimpic și cu 2 kg mai puțin decît recordul mondial.
Acest rezultat l-a făcut pe sportiv să se pregătească şi mai intens pentru următoarele competiţii. El a revenit acasă, la Nisporeni, pentru a se pregăti de Campionatul European, care se va desfășura în Albania, începînd cu data de 6 aprilie. La acest campionat va apăra culorile Moldovei și halterofila Ecaterina Tretiacova, tot din Nisporeni.
Ambii sportivi sînt discipolii antrenorului emerit al R.Moldova, Grigore Brașoveanu. Dînsul a comunicat pentru ”Expresul” că are așteptări mari de la ei și speră să-i vadă cît mai sus pe podium.
Pregătirile sînt în toi. Iniţial, cei doi sportivi s-au pregătit la Nisporeni, fiind susținuţi de Direcția Raională Învățămînt, Tineret și Sport, apoi au intrat într-un cantonament la Chișinău.
Igor Bour va evolua, ca de obicei, la categoria de greutate 62 kg, iar Ecaterina Tretiacova – la categoria 69 kg.
Tot în acest an, în luna mai, va avea loc şi Campionatul Mondial la haltere – în orașul Lima, capitala Republicii Peru. Şi de acolo nisporenenii speră să aducă o medalie prin Ion Țărnă, în vîrstă de 20 de ani.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *