Bani pentru şcoli de la Banca Mondială

bani, lei
Imagine simbol

În următorii ani, o parte din cele 40 de milioane de lei alocate de Banca Mondială pentru  reforma învăţămîntului în Republica Moldova vor veni şi la Călăraşi – pentru consolidarea situaţiei celor 11 şcoli de circumscripţie din partea locului, deschise  în cadrul reformei respective.
Aşa, cel puţin, a lăsat să se înţeleagă Şerban Iosifescu, reprezentantul acestei structuri, care a venit, pe 21 martie, într-o vizită de lucru la Călăraşi. Dînsul s-a întreţinut cu conducerea raionului, interesîndu-se de starea de lucurui în şcoli, în special prin prisma ultimelor schimbări structurale ale lor. Ulterior, fiind însoţit de reprezentantul Ministerului Educaţiei, a vizitat şcoala de circumscripţie din Hîrjauca şi Liceul „Mihail Sadoveanu” din oraşul Călăraşi.
La final, Şerban Iosifescu, care este doctor în pedagogie, tot el şi presedintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţămîntul Preuniversitar, a subliniat că „tendinţa generală europeană de diminuare a numărului de elevi dictează măsuri practice de reformare şi optimizare a sistemului educaţional în statele afectate de acest fenomen”.  Republica Moldova nu este o excepţie, reţeaua de instituţii educaţionale de aici fiind afectată serios din cauza micşorării numărului de copii. Din aceste considerente, Banca Mondială va susţine financiar şcolile de circumscripţie care, în condiţiile actuale, sînt, potrivit oficialului, „unica variantă optimă de  asigurare a unui proces instructiv-educativ de calitate”.
CĂLĂRAŞI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *