VIDEO | Tinerii în acţiune: învăţaţi, învăţaţi!

Tinerii în acţiune: învăţaţi, învăţaţi!

Tinerii în acţiune: învăţaţi, învăţaţi!
Captură: Canal Regional

Circa 50 de elevi ai liceelor unghenene au organizat, pe 22 februarie, în Piaţa Independenţei din oraşul Ungheni un flash-mob numit „Tinerii în acţiune”. Scopul acestora a fost de a sensibiliza tinerii care vor să plece ilegal peste hotare să se gîndească bine, să n-o facă înainte de a obţine o profesie.
Liceenii au făcut diferite mişcări, diferite figuri care au simbolizat cartea, ţara, casa, dar şi sentimentul de mîndrie că sînt cetăţeni ai Republicii Moldova.  „Facem un apel către toţi tinerii care trăiesc în ţara noastră să facă studii, pentru că numai aşa vor avea un viitor mai liniştit şi mai sigur”, a accentuat Diana Retcu, profesoară de limbă engleză la Liceul „Vasile Alecsandri” din Ungheni.
Potrivit dînsei, flash-mobul a fost organizat cu ocazia împlinirii a 20 de ani de activitate în Moldova a Consiliilor americane pentru învăţămînt internaţional. Unul dintre programele acestuia este şi ACCES, care activează în Ungheni deja de doi ani, fiind coordonat de Diana Retcu. Programul respectiv oferă copiilor din familiile defavorizate posibilitatea să studieze limba engleză gratuit.
„Cunoaşterea aprofundată a limbii engleze mă va ajuta foarte mult în viaţă, cu atît mai mult că profesia pe care o voi alege îmi va cere aceste cunoştinţe”, spune Laura Chiţac, elevă la Liceul „Alexei Mateevici” din Pîrliţa, beneficiară a acestui program. Chiar dacă a participat la acest flash-mob, pentru a sensibiliza tinerii să nu plece peste hotare, ea însăşi recunoaşte că-şi doreşte să plece. Dar numai la studii, după care visează să revină acasă pentru a schimba lumea în mai bine. „Ne dorim ca tinerii din ziua de azi să realizeze că plecarea peste hotare nu este o soluţie. Vrem să-i convingem să-şi continuie drumul lor aici, în ţara lor”, a mai adăugat Laura Chiţac.
Flash-mobul a fost organizat simultan în şase localităţi ale republicii: Chişinău, Bender, Varniţa, Bălţi, Comrat şi, respectiv, Ungheni.
UNGHENI | Natalia Junghietu

Video: Canal Regional


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *