Cuvîntul unei unghenence a fost auzit tocmai la Berlin

Imagine simbol / Sursa: craiova.reporterdeliceu.ro

Imagine simbol / Sursa: craiova.reporterdeliceu.ro
Imagine simbol / Sursa: craiova.reporterdeliceu.ro

În anul curent, pentru prima oară în lume, va fi marcată Ziua internațională a fondurilor pentru tineri. Vreţi să credeţi sau ba, dar la luarea acestei decizii a contribuit și o ungheneancă. Este vorba de Anastasia Musteață, elevă în clasa a XI-a la Liceul ”Ion Creangă”.
Evenimentul s-a produs la Berlin, în cadrul unei Conferințe internaționale a fondurilor pentru tineri, la care a participat atît Anastasia, cît şi alţi doi tineri. Toţi trei au reprezentat grupurile   locale pentru tineri: din Ungheni, Ialoveni și Cahul.
După ce a revenit acasă, Anastasia Musteață s-a grăbit să-şi împărtășească impresiile cu ”Expresul”.
”A fost foarte interesant să descopăr cum gîndesc semenii mei din alte țări. Am găsit foarte repede limbaj comun cu ei, chiar dacă nu stau prea bine cu engleza”, a remarcat Anastasia. Dînsa a subliniat că tinerii moldoveni au avut o misiune serioasă: să-şi prezinte țara, obiceiurile și tradițiile populare. Anastasia nu a ratat ocazia să-şi promoveze şi orașul natal, Ungheni. ”Le-am vorbit participanților la conferință despre podul Eiffel și aleea de castani de la noi. Am văzut că i-am impresionat”, a spus, cu mîndrie, Anastasia Musteață.
În plus, tinerii moldoveni i-au cucerit pe semenii lor din alte ţări cu dulciurile pe care le-au adus cu ei şi, în mod special, cu bomboanele ”Chișinăul de seară” și ”Meteorit”. A fost, de fapt, un schimb de bomboane, în cadrul unor jocuri distractive organizate la conferinţă.
Dar cel mai important a fost că, în cadrul Conferinței de la Berlin, s-au pus bazele unei platforme internaționale on-line a Fondurilor pentru tineri, astfel că tinerii vor avea posibilitatea să comunice, să-şi împărtășească experiențele.
De notat că, în prezent, Grupul local pentru tineri Ungheni numără 13 membri, elevi ai diferitor instituții de învățămînt preuniversitar din raion. Numai în 2012, aceştia au organizat 20 de activităţi de colectare de fonduri, acumulînd 48730 de lei. Ulterior, banii au fost folosiţi pentru soluţionarea problemelor copiilor şi tinerilor din comunitate.
UNGHENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *