VIDEO | Barca seculară de peste Prut

Captură: EuroNova TV

Captură: EuroNova TV
Captură: EuroNova TV

În toamna anului trecut, în rîul Prut, localnicii din satul Măcărești, raionul Ungheni au găsit o barcă cu peste 200 de ani vechime. Aceasta, acum cîteva zile, a fost adusă în Muzeul de Istorie și Etnografie din Ungheni. Avînd o lungime de circa 5 metri, 80 cm lățime, dar și o greutate de peste15 kg, barca care a fost confectionată din stejar a fost găsită într-o stare relativ bună. Potrivit unui istoric din localitate acest obiect de cult a fost cel mai curînd utilizat de băștinași încă în secolul XVIII pentru a naviga de pe un mal pe altul al Prutului, dar și pentru afaceri.
Potrivit istoricului, Vasile Iucal, barca seculară necesită o restaurare, însă țara noastră nu dispune de astfel de specialiști, de aceea dînsul a apelat la un expert din România și acum este în așteptarea unui răspuns din partea colegilor săi de peste Prut.
Istoricul Vasile Iucal spune că acest obiect istoric este unicul de felul său găsit pînă în prezent pe teritoriul țării nostre , de aceea valoarea sa este inestimabilă.

Sursa: EuroNova TV


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *