Şoferii sînt îndemnaţi să parcheze cu… cap

Imagine simbol / Sursa: gandul.info

Imagine simbol / Sursa: gandul.info
Imagine simbol / Sursa: gandul.info

Parcările neregulamentare costă bani, nervi și timp pierdut. Acesta este mesajul agenților rutieri din Nisporeni. Potrivit lor, în ultimul timp, unii conducători auto certaţi cu bunul simţ îşi lasă tot mai des mașinile în locuri interzise, creînd astfel obstacole şi îngreunînd circulația rutieră.
Chiar dacă la Nisporeni nu există, la ora actuală, nici o parcare autorizată, cu excepţia celei din preajma pieţii, care funcţionează doar două zile pe săptămînă, Sergiu Robu, șeful Secției Poliție Rutieră Nisporeni, susţine că există totuşi, o soluţie. Parcarea se permite de-a lungul străzii centrale din oraşul Nisporeni.
Totuşi, cei care au ales să-şi facă aici o „parcare permanentă” riscă să rămînă, într-o bună zi, fără automobil. Anul trecut, a crescut alarmant numărul răpirilor de autovehicule, susţin oamenii legii. Astfel, în 2011 au fost răpite doar două unităţi de transport, iar în 2012 – deja opt. „O parte din vină o poartă înşişi proprietarii acestora, deoarece le lasă fără supraveghere un timp îndelungat, în locuri publice”, susţine Sergiu Robu.
Referindu-se la parcările neregulamentare, dînsul a remarcat că șoferii buclucaşi riscă să fie  pedepsiţi. Chiar dacă, la ora actuală, legislaţia prevede, pentru o staţionare neregulamentară, un avertisment și amendă în valoare de 100 de lei, şoferii vor fi nevoiţi să piardă timp şi… nervi. În cazul în care vor parca maşina neregulamentar, vor trebui să scoată din buzunar deja 200 de lei. Nu vor scăpa fără penalități – de data aceasta, mult mai dure – nici cei care, lăsîndu-şi unitatea de transport în locuri interzise, au creat obstacole circulației rutiere. Pentru asemenea încălcări este prevăzută o amendă de pînă la 1000 de lei.
Dar și aceasta nu e tot. Şoferul vinovat de crearea unor situații periculoase la trafic se mai poate trezi cu numerele de înmatriculare ridicate sau chiar fără automobil, acesta fiind evacuat la o stație de parcare specială.
Pentru a evita situațiile neplăcute, favorizate de parcările în locuri interzise, agenţii de circulaţie  le sugerează șoferilor să se gîndească bine atunci cînd doresc să-şi parcheze maşina şi să facă alegerea corectă.  „E o metodă sănătoasă. În plus, nu te costă nimic”, a conchis Sergiu Robu.
NISPORENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *