Șomajul – tinerii cer o șansă

Șomajul – tinerii cer o șansă

Șomajul – tinerii cer o șansă Șomajul este o provocare pentru tinerii din toate țările, indiferent de stadiul de dezvoltare socio-economică al acestora. Acest fenomen este generat de slaba încredere a tinerilor în forțele proprii, gradul redus de conștientizare al rolului pe care aceștia îl pot avea în comunitatea lor. Mai mult decît atît, tinerii nu sînt pregătiți să intre pe piața muncii și deseori se confruntă cu obstacole, cum ar fi: salariile mici, lipsa de experiență, necorespunderea pregătirii profesionale cu cerințele angajatorilor etc.
Acestea sînt motivele, pentru care Asociația Obștească pentru Copii și Tineret „Făclia” a organizat, în perioada 11-15 februarie 2013, trainingul „Șomajul – tinerii cer o șansă”.
Trainingul a implicat 24 de tineri, lideri și lucrători de tineret din România, Ucraina, Georgia și Moldova, într-un proces de învățare, de stimulare a creativității, spiritului de inițiativă și participării active în vederea depășirii problemei șomajului și identificării oportunităților existente în domeniul angajării.
Astfel, trainingul a contribuit la sporirea cunoștințelor și dezvoltarea competențelor celor 24 de tineri, în vederea facilitării accesului pe piața muncii, încurajarea participării tinerilor și promovarea cooperării europene în domeniul angajării tinerilor.
Acest training a oferit și oportunități pentru cunoașterea și promovarea culturilor celor patru țări, din care vin participanții (obiceiuri, tradiții, limbă, muzică, dans), precum și pentru stimularea dialogului intercultural.
Proiectul „Șomajul – tinerii cer o șansă” este implementat de Asociația Obștească pentru Copii și Tineret „Făclia”, în parteneriat cu Asociația de tineret „DRONI” din Tbilisi, Georgia, Centrul de Mediere si Securitate Comunitară din Iași, România, și Asociația de Dezvoltare Economică a regiunii Kolomîya din Ucraina, fiind finanțat de Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură a Comisiei Europene prin Programul Tineret în Acțiune.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *