Au apărut primii pompieri săteşti

post de salvatori şi pompieri
Imagine simbol / Sursa: dse.md

În premieră absolută pentru raionul Călăraşi, la Onişcani a fost constituit recent un grup de pompieri în număr de cinci persoane.
Primarul Gheorghe Grecu a declarat că crearea acestuia a fost imperios necesară, fiind impusă de  mai multe situaţi extreme, în special incendii, pe care pompierii din Călăraşi nu reuşeau să le combată pe deplin. „Avem circa 600 de hecatre de păşuni care, în ultimii ani secetoşi, au fost cuprinse de flăcări de mai multe ori”, a explicat sursa citată. În plus, la Onişcani sînt şi circa 300 de hectare de pădure tînără, plantată cu propriile puteri, iar pentru viitor se planifică extinderea acesteia pînă la 500 de hectare. Şi ea trebuie protejată de un eventual incendiu.
„Credem că efortul financiar solicitat de întreţinerea grupului de pompieri se va dovedi, cu timpul, în totalitate justificat”, a spus primarul.
Cei cinci pompieri sînt salarizaţi din bugetul pimăriei. Ei au fost dotaţi cu o autosepcială, aceasta fiind donată, urmare a unui demers al primăriei locale, de către Ministerul Afacerilor Interne. Este în curs de rezolvare şi trecerea de la balanţa primăriei către acest grup a unui automobil de serviciu, de marca „Niva”, care le va facilia cu mult activitatea de protecţie contra situaţiilor extreme, a mai subliniat Gheorghe Grecu.
De notat că pompierii din Onişcani au reuşit deja să demonstreze capacităţile lor de intervenţie. Recent, ei, alături de colegii lor din Călăraşi, au participat la stingerea unui incendiu din satul Păuleşti. Astfel, au confirmat afirmaţia primarului de Onişcani, că „grupul de pompieri va interveni, la necesitate, în toate cazurile extreme din satele vecine şi nu numai”.
 CĂLĂRAŞI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *