Mentalitatea oamenilor, cel mai greu capitol

pompieri UngheniLumea nu înţelege ce înseamnă protecţia civilă şi este greu de lucrat la capitolul mentalitatea oamenilor. De această părere este Dumitru Sasu, şeful Serviciului protecţie civilă a Direcţiei situaţii excepţionale Ungheni.
„Este păcat că în instituţiile de învăţămînt nu se mai studiază instruirea primar-militară”, a opinat dînsul. Totuşi, susţine şeful Direcţiei Situaţii Excepţionale Ungheni, Iurie Ciolan, instituţiile de învăţămînt nu sînt uitate. Acestea sînt atrase în unele aplicaţii ce ţin de situaţiile excepţionale. „Uneori, chiar mă mir că elevii încă îşi dau interesul şi cunosc anumite lucruri în ceea ce priveşte primul ajutor medical sau stingerea incendiilor”, a menţionat dînsul.
Este regretabil însă faptul că o parte din primari nu vor să conştientizeze cît de importantă este protecţia civilă pentru localităţile lor şi folosesc banii destinaţi pentru aceasta în alte scopuri, a remarcat Iurie Ciolan. Chiar dacă mai este mult de lucru la acest capitol, se observă deja o ameliorare în acest sens. „Sper că, în timpul cel mai apropiat, va fi mai uşor de lucrat atît cu administraţia publică locală, cît şi cu oamenii de rînd”, a opinat dînsul.
UNGHENI | Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *