VIDEO | AH1N1 a mai făcut o victimă la Ungheni

Captură: jurnaltv.md

Captură: jurnaltv.md
Captură: jurnaltv.md

Numărul bolnavilor decedaţi de gripă creşte de la o zi la alta. În trei zile au murit trei oameni. Victimele sunt doi bărbaţi din capitală şi o femeie din Ungheni. Medicii afirmă că în cazul lor gripa a dat complicaţii pentru că sufereau şi de alte maladii. Astfel, numărul persoanelor decedate anul acesta din cauza virusului AH1N1 se ridică la 5.
Femeia de 41 de ani originară din satul Hristoforovca, raionul Ungheni, a murit la spitalul „Toma Ciorbă”. Bărbaţii în vârstă de 55 şi 62 de ani au decedat la Spitalul „Sfânta Treime” şi, respectiv, la Institutul de Ftiziopneumologie. Specialiştii de la Centrul Naţional de Sănătate Publică susţin că victimele nu au putut fi salvate deoarece sufereau de boli grave, iar gripa le-a înrăutăţit starea de sănătate. În plus, pacienţii s-au adresat târziu la medic şi, deşi făceau parte din grupurile de risc, nu s-au vaccinat.
Medicii spun că toate cele cinci persoane care au decedat din cauza virusului AH1N1 aveau imunitate scăzută.
În total, anul acesta în ţară au fost înregistrate 400 de cazuri de gripă. Specialiştii de la Centrul Naţional de Sănătate Publică susţin că suntem în pragul unei epidemii de infecţii respiratorii acute, după ce săptămâna trecută numărul de îmbolnăviri a depăşit pragul epidemiologic. Cele mai multe cazuri de gripă clinică au fost înregistrate în Chişinău, Ungheni, Bălţi, Călăraşi, Floreşti, Hânceşti, Soroca şi Ştefan-Vodă.

Sursa:  jurnaltv.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *