VIDEO | Un tînăr din Ungheni a intrat în comă, fiind infectat cu virusul A H1N1

Captură: protv.md

Captură: protv.md
Captură: protv.md

Gripa porcina revine. Un tanar din Ungheni a intrat in coma, fiind infectat cu virusul A H1N1. Baiatul a fost transportat aseara de urgenta la Spitalul Republican din capitala. Medicii ii dau putine sanse de viata si verifica daca alte 7 persoane, care s-au aflat cu acesta in contact, sunt infectate. Alerta de gripa pandemica a fost emisa pentru 4 raioane, printre care si municipiul Chisinau, unde diagnosticul i-a fost pus unui copil.

Primul caz de gripa pandemica a fost deja confirmat la Ungheni. Barbatul de 27 de ani fusese internat in spitalul raional la inceputul saptamanii, iar dupa ce i s-a depistat virusul A H1N1, imediat a fost adus la Chisinau, unde se zbate intre viata si moarte.
Deocamdata medicii nu stiu de unde s-a infectat acest pacient. Tot ieri a fost inregistrat un caz asemanator in Chisinau. Gripa pandemica a fost confirmata la un copil, caruia i s-a prescris tratament la domiciliu. Doctorii insa nu ofera detalii despre acesta. Situatia pare sa iasa de sub control si in raioanele Calarasi, Comrat si Ungheni.
În 3 sate din raionul Ungheni a fost instituită carantină de gripă, în baza deciziei luate de autorităţile raionale. Este vorba despre satele: satele Todereşti, Semeni şi Petreşti.


Sursa: protv.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *