VIDEO | Măsuri sporite de protecţie la Ungheni. Elevii vor trece prin filtre speciale şi vor fi supuşi unui examen medical

Captură: publika.md

Captură: publika.md
Captură: publika.md

Elevii din raionul Ungheni vor trece în fiecare dimineaţă prin filtre speciale şi vor fi supuşi unui examen medical pentru a depista dacă sunt sau nu răciţi. Măsurile sporite de protecţie fac parte dintr-un plan al Centrului raional de Sănătatea Publică, care speră că va preveni o epidemie de gripă după ce un tânăr a fost internat în stare gravă cu gripă A(H1N1).
Autorităţile raionale au solicitat medicilor să poarte măşti de protecţie. Medicul şef al Centrului de Sănătatea Publică Ungheni, Viorel Bradu, anunţă că medicii sanitari au cerut şoferilor de microbuze să dezinfecteze unităţile de transport public.
„A fost aprobat un plan de măsuri pentru diminuare riscului de răspândire a infecţie. Dimineaţa este organizată trecerea prin filtru obligatoriu a copiilor. Astfel se depistează persoanele care au deficienţe de sănătatea”, a menţionat Viorel Bradu.
Potrivit celor mai recente informaţii, în prezent în raionul Ungheni 26 de persoane sunt suspectate că ar fi bolnave de gripa A(H1N1). Starea de sănătatea a acestora este stabilă.

Sursa: publika.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *